ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Η «Αντζελίνα Τζολί» του Ιράν προσβλήθηκε από τον ιό (pics)

Κορωνοϊός: Η «Αντζελίνα Τζολί» του Ιράν προσβλήθηκε από τον ιό (pics)

Η Ιρανή influencer Fatemeh Khishvand, η οποία είχε σοκάρει το διαδίκτυο με την ακραία μεταμόρφωσή της, πάσχει από κορωνοϊό, όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος της.

Η… «Αντζελίνα Τζολί ζόμπι», όπως είναι γνωστή η νεαρή, είναι φυλακισμένη από τον περασμένο Οκτώβριο. Κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για παρότρυνση σε βίαιες πράξεις, βλασφημία, προσβολή του ισλαμικού νόμου και ρητορική μίσους, μεταξύ άλλων.

Ο δικηγόρος της, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον επικεφαλής του δικαστικού συστήματος, Ebrahim Reisei, ζητά από τις ιρανικές Αρχές να δείξουν επιείκεια στην πελάτη του, καθώς, όπως λέει, ασθένησε κατά τη διάρκεια της κράτησής της.

Δείτε την gallery:

«Το ένταλμα σύλληψής της εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2018, όταν ήταν ακόμη ανήλικη, και θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στο ότι μολύνθηκε από κορωνοϊό κατά την περίοδο της φύλακισής της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Payam Derafshan, ο οποίος δημοσιεύει την επιστολή του στο Instagram.

Ο Derafshan ζητά από τον δικαστή να «λάβει τα απαραίτητα, αλλά και υπεύθυνα, μέτρα» επί του ζητήματος, τηρώντας, πάντα, το νομικό πλαίσιο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Τρομακτικά επικίνδυνος - Δείτε στους πόσους βαθμούς αντέχει

Κορονοϊός: Νεκρός από κορονοϊό πασίγνωστος άνθρωπος του σινεμά (pics)

Κορονοϊός: Κίνδυνος από «θαυματουργό» φάρμακο για τον ιό - Περιέχει λευκαντικό

Παράλληλα, στην επιστολή του συμπεριλαμβάνει και ένα γνωστό ιρανικό ρητό σχετικά με τη σημασία της ευσπλαχνίας. «Όποιος δεν δείχνει ευσπλαχνία, δεν αξίζει να λάβει ευσπλαχνία», γράφει.

Ο νομικός έχει αποταθεί και στην Υπηρεσία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράν, καταγγέλλοντας πως η πελάτης του νοσηλεύεται και λαμβάνει οξυγόνο σε νοσοκομείο της χώρας.

Οι δικαστικές Αρχές έχουν απορρίψει όλα τα αιτήματα για αποφυλάκιση της νεαρής λόγω της κατάστασης υγείας της, όπως έχει γίνει με άλλους κρατουμένους.

Να σημειωθεί πως το Ιράν είναι μία από τις πλέον πληττόμενες από τον κορωνοϊό χώρες. Τα κρούσματα πλησιάζουν τις 80.000, ενώ οι νεκροί υπολογίζεται πως είναι 4.900, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κωδικός «σούβλισμα αρνιού» - Πώς θα αποτρέψει η ΕΛ.ΑΣ. τα καλέσματα στο σπίτι το Πάσχα

Σχετικές ειδήσεις