ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ο Τραμπ συζήτησε το θέμα της πανδημίας με τους ηγέτες της Νότιας Κορέας και του Μεξικού

Κορονοϊός: Ο Τραμπ συζήτησε το θέμα της πανδημίας με τους ηγέτες της Νότιας Κορέας και του Μεξικού
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν το Μεγάλο Σάββατο και διατύπωσε την εκτίμησή του για τη βοήθεια της χώρας του στο να προμηθεύσει τεστ COVID-19 στις ΗΠΑ, έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται για να νικήσουν την πανδημία και να αποκαταστήσουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος Μουν συζήτησαν επίσης τρόπους για να ενισχύσουν περαιτέρω τη σχέση στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ των ΗΠΑ και της Δημοκρατίας της Κορέας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε επίσης ότι ο Τραμπ μίλησε με τον Μεξικανό πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ χθες και συμφώνησαν να διατηρήσουν τους περιορισμούς στις συνοριακές διελεύσεις για να πολεμήσουν την πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Οι ηγέτες συζήτησαν επιπλέον την ανάγκη να διατηρηθούν οι περιορισμοί στους ταξιδιώτες που διασχίζουν τα χερσαία σύνορά τους για μη αναγκαίους σκοπούς και να διασφαλίσουν ότι οι διασυνοριακές δραστηριότητες που είναι κρίσιμης σημασίας για το εμπόριο, την ασφάλεια της υγείας, τον ανεφοδιασμό και άλλους τομείς θα παραμείνουν ανεμπόδιστες» λέει ο Λευκός Οίκος.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Τρομακτικά επικίνδυνος - Δείτε στους πόσους βαθμούς αντέχει

Κορονοϊός: Νεκρός από κορονοϊό πασίγνωστος άνθρωπος του σινεμά (pics)

Κορονοϊός: Κίνδυνος από «θαυματουργό» φάρμακο για τον ιό - Περιέχει λευκαντικό

«Ο πρόεδρος Τραμπ προσέφερε επιπλέον πόρους στην κυβέρνηση του Μεξικού για να στηρίξει το σύστημα υγείας της» συμπλήρωσε η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πότε και πώς θα βγούμε από την καραντίνα: Η ημερομηνία - «ορόσημο» - Ποια καταστήματα ανοίγουν