ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: «Βρέθηκε» εξαφανισμένος δημοσιογράφος στην Ουχάν - Η ανατριχιαστική ιστορία του

Κορονοϊός: «Βρέθηκε» εξαφανισμένος δημοσιογράφος στην Ουχάν - Η ανατριχιαστική ιστορία του

Μια απίστευτη ιστορία, από τις πολλές... καθημερινές της πόλης από όπου ξεκίνησε ο κορονοϊός.

Την επανεμφάνισή του έκανε ένας Κινέζος δημοσιογράφος, ο οποίος είχε «εξαφανιστεί» το τελευταίο δίμηνο με τις θεωρίες συνωμοσίας για την τύχη του να... οργιάζουν!

Ο Li Zehua βρισκόταν σε αναγκαστική καραντίνα από την αστυνομία. Δούλευε ως ρεπόρτερ σε τοπικό κανάλι και ταξίδεψε στην Ουχάν για να καλύψει την κρίση του κορονοϊού.

Στις 17 Φεβρουαρίου ανέβασε ένα video στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας πως μια τοπική επιτροπή προσπαθούσε να συγκαλύψει με κάθε τρόπο τα κρούσματα στις γειτονιές της Ουχάν.

Λίγες ημέρες αργότερα, πάλι με video, ανέφερε πως τον καταδιώκουν πράκτορες ασφαλείας, με την βιντεοσκόπηση να τελειώνει απότομα όταν δυο άντρες εισέβαλαν στο διαμέρισμά του.

Κάπου εκεί, η τύχη του Li παρέμεινε άγνωστη με τα social media να κάνουν θεωρίες για το τι του συνέβη. Όμως ο Κινέζος δημοσιογράφος επανεμφανίστηκε!

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Li όταν συνελήφθη από πράκτορες με τις κατηγορίες της διατάραξης της δημόσιας τάξης. Η αστυνομία δεν του απήγγειλε κατηγορίες, ωστόσο θα έπρεπε να μπει υποχρεωτικά σε καραντίνα.

Ο Li πέρασε έναν μήνα σε καραντίνα στην Ουχάν και στην συνέχεια στην γενέτειρά του, σε διαφορετική επαρχία. Του σερβίρονταν τρία γεύματα την ημέρα, φύλακες τον κοιτούσαν 24 ώρες το 24ωρο μέσα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και το υλικό προβαλλόταν σε τοπικό δίκτυο στις βραδινές ειδήσεις!

Ο Li απελευθερώθηκε στις 28 Μαρτίου και πλέον είναι κοντά στην οικογένειά του.

«Όλο αυτό τον χρόνο, η αστυνομία έδρασε νόμιμα, προσφέροντάς μου φαγητό και ένα μέρος να μείνω. Μου έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον. Να ευλογεί ο Θεός την Κίνα και να μείνουμε όλοι ενωμένοι», ανέφερε το μήνυμα του Li, το οποίο περισσότερα ερωτηματικά γεννάει, παρά δίνει απαντήσεις.

Να σημειωθεί πως το Radio Free Asia, ανέφερε πως ο Li μπήκε στο στόχαστρο της μυστικής αστυνομίας μετά από την επίσκεψή του στο... θρυλικό, πλέον, Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, το εργαστήριο στο οποίο όλοι ρίχνουν τις ευθύνες για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Τέλος, να αναφέρουμε πως αγνοείται η τύχη και άλλων δυο δημοσιογράφων, των Chen Qiushi και Fang Bing, καθώς από τον περασμένο Φεβρουάριο δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

Αμφότεροι ερευνούσαν το μέγεθος της πανδημίας του ιού στην πόλη αλλά και από που ξεκίνησε...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

To «μάζεμα» των vouchers και η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ -Τι αποκαλύπτουν κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις