ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Έκθετη η κυβέρνηση του Ισραήλ - Παράνομη η παρακολούθηση των κινητών από τη Μοσάντ

Κορονοϊός: Έκθετη η κυβέρνηση του Ισραήλ - Παράνομη η παρακολούθηση των κινητών από τη Μοσάντ
PIXABAY

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις:  Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να θεσπίσει νομοθεσία που να επιτρέπει στην εγχώρια υπηρεσία κατασκοπείας, Μοσάντ να παρακολουθεί τηλέφωνα για να περιορίσει το ξέσπασμα του κορονοϊού ή να σταματήσει την πρακτική μέχρι την Πέμπτη, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ η κυβέρνηση ήταν δικαιολογημένη υπό τις περιστάσεις χρησιμοποιώντας εξουσίες έκτακτης ανάγκης για να επιτρέψει την παρακολούθηση του τηλεφώνου, η πρακτική παραβιάζει τα βασικά δικαιώματα απορρήτου και ως εκ τούτου πρέπει να ακυρωθεί στη νομοθεσία, δήλωσε ο αρχηγός της δικαιοσύνης Esther Hayut.

Το δικαστήριο έδωσε στην κυβέρνηση λίγες εβδομάδες για να ολοκληρώσει τη νομοθεσία.

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την τεχνολογία, που χρησιμοποιείται γενικά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, για την ανίχνευση των επαφών των φορέων κορανοϊών.

Μέχρι σήμερα, έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 15.000 κρούσματα κορανοϊού στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων 202 θανάτων.

Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να θεσπίσει νομοθεσία που επιτρέπει στην εγχώρια υπηρεσία κατασκοπείας, Μοσάντ να παρακολουθεί τηλέφωνα για να περιορίσει το ξέσπασμα του κοροναϊού ή να σταματήσει την πρακτική μέχρι την Πέμπτη, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κιμ Γιονγκ Ουν: Αυτή είναι η πανέμορφη γυναίκα του - Η καλλονή - «φάντασμα» της Βόρειας Κορέας