ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Παρατείνεται έως 14/6 η ταξιδιωτική οδηγία για τα ταξίδια στο εξωτερικό

Γερμανία: Παρατείνεται έως 14/6 η ταξιδιωτική οδηγία για τα ταξίδια στο εξωτερικό
Pixabay

Ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών προειδοποιεί τους Γερμανούς να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό ως τις 14 Ιουνίου

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι παρατείνει τουλάχιστον ως τις 14 Ιουνίου την αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία προειδοποιεί τους Γερμανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό τουλάχιστον μέχρι τότε. Η απόφαση αυτή έχει εγκριθεί ήδη και από το υπουργικό συμβούλιο. Μια ανάλογη οδηγία είχε εκδοθεί στα μέσα Μάρτιου για το διάστημα μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου.

Η αιτιολογία της παράτασης σχετίζεται με το ότι εξακολουθούν να ισχύουν σε παγκόσμιο επίπεδο αυστηροί περιορισμοί στις αεροπορικές μεταφορές και στην είσοδο σε άλλες χώρες αλλά και αυστηρές ρυθμίσεις σχετικά με την καραντίνα.

Πριν από τις 14 Ιουνίου το υπουργείο Εξωτερικών θα αξιολόγησει εκ νέου την κατάσταση. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας η Γερμανία θα αποφασίσει «μετά από συνομιλίες με τις ευρωπαϊκές χώρες και με τους τουριστικούς προορισμούς» για την κατάσταση που θα επικρατήσει το φετινό καλοκαίρι.

«Ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουμε διαφοροποιήσεις μεταξύ των χωρών - ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα», τονίζει ο Γερμανός ΥΠΕΞ. «Αν ισχύει μια απαγόρευση της κυκλοφορίας και εισόδου στη χώρα, τότε το θέμα έχει λήξει, τότε δεν μπορεί να πάει κανείς για διακοπές εκεί».

Με πληροφορίες από: Deutsche Welle

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Πότε ανοίγουν Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά - Πώς θα γίνουν οι Πανελλήνιες