ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή ελικοπτέρου: Τραγωδία! Αυτή είναι η 23χρονη στρατιωτικός που σκοτώθηκε στο Ιόνιο

Συντριβή ελικοπτέρου: Τραγωδία! Αυτή είναι η 23χρονη στρατιωτικός που σκοτώθηκε στο Ιόνιο
Facebook

Η στρατιωτικός Αμπιγκέιλ Κάουμπρόου ήταν ένα από τα έξι μέλη του πληρώματος, στο ελικόπτερο που κατέπεσε ανοιχτά της Κεφαλονιάς

Μια 23χρονη κοπέλα είναι μέχρι στιγμής το μοναδικό αναγνωρισμένο θύμα της συντριβής του ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Κεφαλονιάς, ενώ ακόμα πέντε μέλη του αγνοούνται.

«Είμαι συντετριμμένος. Έχασα την μεγαλύτερη κόρη μου, Αμπιγκέιλ Καουμπρόου στο ατύχημα που αφορούσε το ελικόπτερο Cyclone της φρεγάτας HMCS Fredericton. Δεν υπάρχουν λόγια. Με έκανες για πάντα περήφανο», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πατέρας της 23χρονης.

Η Τάνια Κάουμπροου, η μητέρα της Άμπιγκεϊλ, έγραψε στο Facebook ότι η κόρη της σκοτώθηκε. «Η πανέμορφη κόρη μου ήταν σε στρατιωτικό δυστύχημα και απεβίωσε. Τίποτα δεν μπορεί να την αντικαταστήσει», ανέφερε.

Δείτε φωτογραφίες της 23χρονη και τις αναρτήσεις των γονιών της στη Gallery:

Η 23χρονη, πριν από περίπου μία εβδομάδα, είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, ένα βίντεο, όπου παίζει γκάιντα στη φρεγάτα Fredericton, για να τιμήσει τα θύματα ενός μαζικού πυροβολισμού στις 18 και 19 Απριλίου στην Νέα Σκωτία.

Δείτε την τελευταία ανάρτησή της:

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 20:15, όταν η καναδική φρεγάτα HMCS Fredericton ενημέρωσε πως έχασε από τα ραντάρ της το ελικόπτερο τύπου Sikorsky CH-148 «Cyclone», το οποίο εκτελούσε περιπολία στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, στο πλαίσιο άσκησης του NATO.

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν 6 άτομα, είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα HMCS Fredericton και συμμετείχε στη νατοϊκή δράση SNMG2 «Reassurance», στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Μετά την ειδοποίηση ότι το ελικόπτερο έχει χαθεί από τα ραντάρ σήμανε συναγερμός σε όλες τις συμμετέχουσες δυνάμεις ενώ η Ελλάδα αμέσως ενημέρωσε πως είναι σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στις έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου και των επιβαινόντων.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Τετάρτης (20/04), ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρή η 23χρονη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Νεκρή στην προσπάθειά της να γιορτάσει τη λήξη της καραντίνας