ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Λιβύη: Ο LNA κατέρριψε τουρκικό αεροσκάφος – Σκληρές μάχες στην Μισράτα

Πόλεμος στη Λιβύη: Ο LNA κατέρριψε τουρκικό αεροσκάφος – Σκληρές μάχες στην Μισράτα

Ολονύκτιο σφυροκόπημα Τούρκων από τον LNA του Χάφταρ στη Μισράτα – Αεροπορικές επιδρομές για καταστροφή τουρκικών βάσεων

Σύμφωνα με το δίκτυο almasdarnews, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) εξαπέλυσε επιδρομή εναντίον θυλάκων «πιστών στην τουρκική επιθετικότητα» κοντά στην πόλη Misrata.

Η έναρξη των επιχειρήσεων με την επωνυμία «Ababil Birds» ανακοινώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τον εκπρόσωπο της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Στρατιωτικός Διοικητής του LNA σε δήλωσή του το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε πως «οι επιδρομές είχαν ως στόχο συγκεκριμένες τοποθεσίες στην περιοχή Bougrain , ανατολικά της Misrata, ανάμεσα στις οποίες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών». Όπως τόνισε, οι επιδρομές είναι μέρος της αεροπορικής αντεπίθεσης που θα συνεχιστεί «μέχρι να εξουδετερωθούν οι βάσεις των παραστρατιωτικών που είναι πιστοί στην Τουρκία».

Ο LNA ανέφερε πως οι αντιαεροπορικές συστοιχίες κατέρριψαν το αεροσκάφος ενώ επιχειρούσε επιδρομή στην αεροπορική βάση Al-Watiya.

Δείτε βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε δύο μνημόνια συνεργασίας με τον πρόεδρο της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ. Το πρώτο μνημόνιο αφορούσε την στρατιωτική συνεργασία και το δεύτερο την χάραξη των θαλάσσιων ορίων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή στην κανονικότητα: Οι γεμάτες πλατείες, τα ΜΑΤ και η σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικές ειδήσεις