ΚΟΣΜΟΣ

Banksy: Το νέο του έργο είναι εμπνευσμένο από τον κορονοϊό και έχει ήδη γίνει viral (pics)

Banksy: Το νέο του έργο είναι εμπνευσμένο από τον κορονοϊό και έχει ήδη γίνει viral (pics)

Μία ακόμα μοναδική δημιουργία από τον Βρετανό καλλιτέχνη.

 

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς street artists παγκοσμίως. Τα έργα του είναι ιδιαίτερα, αναγνωρίσιμα και στόχο έχουν τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση. Ο Banksy, του οποίου η ταυτότητα παραμένει άγνωστη μέχρι και σήμερα, «ξαναχτυπά» και αυτή τη φορά η δημιουργία του είναι εμπνευσμένη από τον κορονοϊό και τη νυχθημερόν μάχη που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές για την καταπολέμησή του.

Το νέο έργο του καλλιτέχνη αποτυπώνει μία πολύ δυνατή εικόνα: ένα αγόρι κάθεται στο πάτωμα με τα παιχνίδια του και απαρνιέται τις φιγούρες του σπάιντερμαν και του μπάτμαν για να παίξει με μία νέα κούκλα-σουπερήρωα, μία νοσοκόμα.

Η νοσοκόμα -το απόλυτο σύμβολο της εποχής- φοράει κάπα, προστατευτική μάσκα και είναι έτοιμη να πετάξει. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κόκκινος σταυρός στα ρούχα της είναι το μόνο χρωματιστό στοιχείο στην ασπρόμαυρη εικόνα.

Το συγκεκριμένο σκίτσο αποτίει φόρο τιμής σε όλο το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό και είναι τοποθετημένο σε χώρο κοντά στην εντατική στο νοσοκομείο Southampton. Σύμφωνα με το BBC, ο πίνακας με επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου, αναρτήθηκε μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του νοσοκομείου και θα παραμείνει εκεί μέχρι το φθινόπωρο. Στη συνέχεια, θα δημοπρατηθεί και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας.

Το έργο του ανέβασε και ο ίδιος ο Banksy στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram πριν από μερικές ημέρες, με την περιγραφή «Game Changer». Η ανάρτησή του μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,5 εκατομμύρια likes και το υπέροχο σκίτσο έχει γίνει viral.

Ποιος είναι ο Banksy

Ο Banksy είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους και πολυσυζητημένους καλλιτέχνες παγκοσμίως, η ταυτότητά του ωστόσο παραμένει άγνωστη. Οι εικασίες για το ποιος κρύβεται πίσω από τον μυστηριώδη καλλιτέχνη είναι πολλές, κανείς όμως δεν ξέρει εάν πρόκειται για άνδρα, γυναίκα ή ακόμα και ομάδα καλλιτεχνών. Τα έργα του είναι συνήθως σατιρικά, σχολιάζουν ζητήματα πολιτικής ή κουλτούρας και κοσμούν δρόμους, κτίρια και γέφυρες σε όλον τον κόσμο.

Το 2014 βραβεύτηκε ως το πρόσωπο της χρονιάς από τα Webby Awards.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί μερικά από τα έργα που τον έχουν κάνει να ξεχωρίσει.