ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Ισπανία: Αισιοδοξία μετά από 2 μήνες

Κορονοϊός - Ισπανία: Αισιοδοξία μετά από 2 μήνες

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των θυμάτων και των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στην Ισπανία.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών μόλυνσης από τον κορονοϊό αυξήθηκε σήμερα στις 231.350 από 230.698 χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σήμερα σε 27.650 από 27.563 χθες.

Ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων καταγράφηκε σε 87 σήμερα, από 102 χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων μειώθηκε σε κάτω από 100, για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες.

Νότια Κορέα: Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων εσωτερικής μετάδοσης

Η Νότια Κορέα κατέγραψε 5 νέα κρούσματα εσωτερικής μετάδοσης του κορονοϊού στη χώρα το 24ωρο που πέρασε, τα οποία συνδέονται όλα με εστία κρουσμάτων που έχει ως επίκεντρο μπαρ και νυχτερινά κέντρα της πρωτεύουσας και προκάλεσε φόβους στη χώρα για ένα νέο κύμα μετάδοσης της Covid-19.

Έπειτα από εβδομάδες που δεν είχε διαπιστωθεί σχεδόν κανένα νέο κρούσμα εσωτερικής μετάδοσης, η Νότια Κορέα χαλάρωσε στις 6 Μαΐου την καραντίνα που είχε επιβάλλει, αλλά μια αιφνίδια εμφάνιση κρουσμάτων που συνδέονται με την συνοικία με νυχτερινά κέντρα Ιταεγουόν της Σεούλ ανάγκασε τις αρχές να ξανασκεφτούν άμεσα την πολιτική τους.

Η κυβέρνηση επέμεινε στην απόφασή της να χαλαρώσει τους ευρύτερους περιορισμούς που είχε επιβάλλει ξανανοίγοντας γραφεία, δημόσιες εγκαταστάσεις και αθλητικά κέντρα, αλλά ορισμένα νυχτερινά κέντρα και μπαρ στην πρωτεύουσα έλαβαν εντολή να ξανακλείσουν, και οι αρχές καθυστέρησαν επίσης την προγραμματισμένη επαναλειτουργία των σχολείων κατά μία εβδομάδα.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων που κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε ανέρχεται σε 13, με τα οποία το σύνολό τους στη χώρα ανέρχεται σε 11.050, και 262 θανάτους.

Από τα νέα κρούσματα, 5 συνδέονται με την εστία της Ιταεγουόν στην πρωτεύουσα, ενώ 7 είναι άνθρωποι που ήρθαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Σήμερα είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που καταγράφεται μονοψήφιος αριθμός στα νέα κρούσματα εσωτερικής μετάδοσης από τότε που εμφανίστηκε η εστία Covid-19 στη συνοικία αυτή στη Σεούλ, αλλά το σύνολο των κρουσμάτων που συνδέονται με αυτήν ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 168 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται θαμώνες των κλαμπ και άμεσες επαφές τους, όπως μέλη των οικογενειών τους, συνάδελφοί τους, και φοιτητές.

Ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών της Νότιας Κορέας Τζεόνγκ Εούν-Κιεόνγκ προειδοποίησε τους θαμώνες αυτών των νυχτερινών κέντρων να παραμείνουν σε απομόνωση καθώς η περίοδος επώασης του ιού δεν έχει ακόμη περάσει.

"Ακόμη κι αν κάνατε τεστ και βγήκε αρνητικό, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης της νόσου κατά την περίοδο επώασης. Παρακαλείσθε να ξανακάνετε το τεστ αν παρουσιάσετε οποιαδήποτε συμπτώματα", σημείωσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μάικλ Τζόρνταν: Αυτή είναι η απίθανη έπαυλή του - Αντέχεις να τη δεις; (pics)