ΚΟΣΜΟΣ

Μαμά και γιος αναπαριστούν κλασικά έργα τέχνης και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό (pics)

Μαμά και γιος αναπαριστούν κλασικά έργα τέχνης και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό (pics)
Instagram

Οι φωτογραφίες τους κάνουν το γύρο του διαδικτύου και όχι άδικα.  

Η Kelly Quinn είναι μία επαγγελματίας φωτογράφος. Ειδικότητά της, να φωτογραφίζει οικογένειες, νεογέννητα και μαμάδες με τα παιδιά τους. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο, ο κορονοϊός ήταν η αιτία να αναβάλλει τις επαγγελματικές της δραστηριότητες και να μείνει σπίτι με την οικογένειά της για εβδομάδες ολόκληρες, όπως άλλωστε και ο περισσότερος κόσμος στον πλανήτη.

Για την φωτογράφο και μαμά, η καραντίνα ήταν η αφορμή και η έμπνευση για να υλοποιήσει κάτι πραγματικά υπέροχο. Ένα ευφάνταστο project που συνδυάζει την φωτογραφία και την τέχνη της ζωγραφικής. Η Kelly ήταν ανέκαθεν λάτρης της αναγεννησιακής τέχνης και αποφάσισε να αναπαραστήσει μερικά από τα αγαπημένα της κλασικά έργα αξιοποιώντας τον φωτογραφικό της φακό, την τεχνολογία και τον άπειρο ελεύθερο χρόνο που είχε στη διάθεσή της. Μοντέλα και πρωταγωνιστές των δημιουργιών της, η ίδια και ο γιος της.

«Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ένιωθα να κάνω κάτι δημιουργικό. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο σημαντικές είναι οι φωτογραφίες και πώς μπορούν να γίνουν κειμήλια για το μέλλον. Είχα μια μικρή έμπνευση μετά την ανάρτησή μου ενός από τα αγαπημένα μου έργα του Caravaggio, "Το αγόρι και το καλάθι με τα φρούτα".

Έτσι, έπεισα τον απρόθυμο εξάχρονο γιο μου να καθίσει με ένα μπολ με φρούτα και να τον φωτογραφίσω. Η αναπαράσταση κλασικών έργων τέχνης δεν είναι καθόλου κακός τρόπος για να περάσω τον χρόνο μου στην καραντίνα. » έγραψε η ίδια η φωτογράφος στο Instagram της, όταν μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους την πρώτη της δημιουργία περίπου έναν μήνα πριν.

Το διάστημα που ακολούθησε, η Kelly καθιέρωσε αυτήν της την ενασχόληση. Διάλεξε τα έργα που θα αναπαραστήσει και έπειτα, μαμά και γιος πόζαραν στον φωτογραφικό φακό. Οι πόζες τους ήταν πανομοιότυπες με αυτές που έχουν οι «πρωταγωνιστές» των κλασικών έργων τέχνης και στη συνέχεια, η φωτογράφος τελειοποίησε τις δημιουργίες της με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η καλλιτέχνης ανέβασε τις δημιουργίες της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και οι διαδικτυακοί της φίλοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους.

Δείτε τις απίθανες δημιουργίες της φωτογράφου στην gallery που ακολουθεί.