ΚΟΣΜΟΣ

Έσφαξε 19 άτομα στον ύπνο τους - Ο serial killer που σόκαρε τον κόσμο

Έσφαξε 19 άτομα στον ύπνο τους - Ο serial killer που σόκαρε τον κόσμο

Έμεινε στην ιστορία ως το «Μακελειό της Sagamihara».

«Το έκανα». Με την φράση αυτή και κρατώντας μια τσάντα με ματωμένα μαχαίρια, ο Satoshi Uematsu, παραδόθηκε στους αστυνομικούς του τμήματος της Sagamihara. Λίγο νωρίτερα είχε σφάξει 19 ανάπηρους σε κέντρο αποκατάστασης, όπου εργαζόταν.

H βρετανική Sun δημοσίευσε σήμερα την ιστορία που είχε συγκλονίσει όλο τον πλανήτη τον Ιούλιο του 2016.

Ο Satoshi δούλευε στο κέντρο αποκατάστασης «Tsakui Lily Garden», για μια τριετία. Τον Φεβρουάριο του 2016 απολύθηκε από την εργασία του, ωστόσο το αρρωστημένο του μυαλό, σχεδίαζε ένα φρικτό σχέδιο.

«Ήταν ανάπηροι. Έπρεπε να εξαφανιστούν», ομολογούσε κυνικά ο 26χρονος στους Γιαπωνέζους αξιωματικούς.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ο Uematsu ήταν επίσης λάτρης ενός παιχνιδιού με θεωρίες συνωμοσίας και υποστήριζε ότι είχε δει στα χαρτιά «κρυμμένα μηνύματα», όπως για παράδειγμα την πρόβλεψη της πυρηνικής καταστροφής της Φουκουσίμα, τον Μάρτιο του 2011.

Ο 26χρονος τράβηξε την προσοχή των αρχών τον Φεβρουάριο, όταν δήλωσε ότι θα μπορούσε να «εξαλείψει» 470 ανάπηρους ανθρώπους. «Κατανοώ πλήρως ότι αυτή είναι μια δήλωση που αψηφά την κοινή λογική» ανέφερε σε επιστολές του που απευθύνονταν στον πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Ιαπωνίας. Ένα αντίγραφο της επιστολής αυτής έχει στην κατοχή του το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo.

«Ωστόσο, δεν μπορούσα να παραμείνω άπρακτος ενώ σκεφτόμουν την εξαντλημένη έκφραση στα πρόσωπα των φροντιστών τους, την αλλοφροσύνη στα μάτια του προσωπικού που εργάζεται στις εγκαταστάσεις και, για το συμφέρον της Ιαπωνίας και του κόσμου, κινητοποιήθηκα για να αναλάβω σήμερα δράση. Ο στόχος μου είναι ένας κόσμος στον οποίο όσοι πάσχουν από σοβαρές αναπηρίες θα μπορούν να υποβάλλονται σε ευθανασία, με τη συναίνεση των κηδεμόνων τους, εάν δεν είναι σε θέση να ζήσουν στο σπίτι και να είναι ενεργοί στην κοινωνία».

Έμεινε δυο εβδομάδες σε ψυχιατρική κλινική και αφέθηκε ελεύθερος. Το ημερολόγιο έδειχνε 2 Μαρτίου.

Πέρασαν 146 ημέρες, πριν την 26 Ιουλίου. Ο Uematsu έφυγε με μια τσάντα γεμάτη μαχαίρια και ένα σφυρί για το «Tsakui».

Με το σφυρί έσπασε ένα παράθυρο και μπήκε στο κέντρο. Ξεκίνησε να μακελεύει τους ασθενείς, ώσπου έγινε αντιληπτός από το προσωπικό. Ο Uematsu πρόλαβε να σκοτώσει 10 γυναίκες και 9 άνδρες. Τα θύματά του ήταν από 18 έως 70 ετών.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα, μαζί με τα όπλα του εγκλήματος.

Σήμερα, το 2020, ο Uematsu είναι φυλακισμένος στις φυλακές της Yokohama. Τον Μάρτιο του 2020 καταδικάστηκε σε θανατική ποινή. Είναι άγνωστο αν θα εκτελεστεί ή θα μετατραπεί σε ισόβια κάθειρξη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Συνεχίζονται και τη Δευτέρα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα πέσει ο υδράργυρος (pics)