ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 34χρονης - Τι λέει η γιατρός της

Επίθεση με βιτριόλι: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 34χρονης - Τι λέει η γιατρός της
INTIME NEWS

Θετικά είναι τα νέα που έρχονται από το νοσοκομείο όπου οδηγήθηκε 34χρονη κοπέλα, η οποία έπεσε θύμα φρικτής επίθεσης με βιτριόλι το πρωί της Τετάρτης στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Πέμπτης (21/05) η οφθαλμίατρος η οποία ανέλαβε την άτυχη κοπέλα, η κατάσταση της υγείας της είναι καλύτερη.

Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σώσουν το αριστερό της μάτι και όπως εκτίμησε η γιατρός «είναι πολύ πιθανό να μην χάσει τελικά την όρασή της.

Δείτε τι δήλωσε η οφθαλμίατρος στο βίντεο που ακολουθεί:

Εν τω μεταξύ, η 34χρονη διακομίσθηκε σήμερα στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων.

Στο ασθενοφόρο που τη μετέφερε, βρισκόταν η μητέρα και ο αδελφός της, οι οποίοι απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφεραν ότι θα μιλήσουν όταν έρθει η κατάλληλη ώρα καθώς προς το παρόν προέχει η υγεία της νεαρής γυναίκας.

Δείτε το βίντεο:

Πού στρέφονται οι έρευνες

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει και να συλλάβει την γυναίκα που σχεδίασε και εκτέλεσε τη φρικτή αυτή επίθεση.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν προσανατολίσει τις έρευνες τους στο κινητό τηλέφωνο της γυναίκας, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου.

Το ενδεχόμενο να δώσει κατάθεση και να περιγράψει τα όσα έγιναν λίγο πριν την επίθεση αλλά και το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή, φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο σε αυτή τη φάση, δεδομένης της κατάστασης της 34χρονης.

Μέσα από το κινητό της θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν αν είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα αλλά και αν έχει διαφορές με άτομα από τον περίγυρό της.

Επίσης, θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τις επαφές με τις οποίες είχε πιο συχνά επικοινωνία μήπως και καταφέρουν μέσα από αυτά τα πρόσωπα να συμπληρώσουν το παζλ των ατόμων θα ήθελαν να της κάνουν κακό.

Σε αυτή τη φάση της έρευνας είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουν φίλους ή συναδέλφους με τους οποίους να ήταν πολύ κοντά η γυναίκα και που ίσως να γνωρίζουν ποιος μπορεί να ήθελε να της κάνει κακό.

Αρχικές πληροφορίες, έκαναν λόγο για μια καταγγελία που ήθελε τις δύο γυναίκες να διαπληκτίστηκαν, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποια προσωπική διαφορά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα των ειδικών φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες που κατέγραψαν τη διαφυγή της γυναίκας που επιτέθηκε στην 34χρονη.

Αναζητούν τον τρόπο που έφυγε από το σημείο όπου πραγματοποίησε την επίθεσή της αλλά και τη διαδρομή που ακολούθησε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν δώσει τις πρώτες τους καταθέσεις τόσο η μητέρα και ο αδερφός του θύματος όσο και άτομα από το φιλικό της περιβάλλον.

Τα πρώτα λόγια της Ιωάννας

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άτομο θα ήθελε να μου κάνει κακό. Αυτό που θυμάμαι είναι μια γυναίκα με μαύρα ρούχα να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά μου, την ώρα που περίμενα το ασανσέρ στο κτήριο όπου εργάζομαι και να μου πετά ένα καυστικό υγρό». Αυτά ήταν τα μόνα λόγια, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, που είπε η 34χρονη γυναίκα σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, που μπόρεσαν να μιλήσουν μαζί της, για μόλις δύο λεπτά, στην ιδιωτική κλινική, στο Νέο Φάληρο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Δείτε φωτογραφίες της 34χρονης στη gallery που ακολουθεί:

«Είχαν λιώσει τα μαλλιά και τα ρούχα της»

Μιλώντας στο Newsbomb.gr η φαρμακοποιός που έσπευσε να βοηθήσει το θύμα ανέφερε:

«Ήταν ανατριχιαστικό το θέαμα. Έτρεξα να την βοηθήσω. Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ακόμα την έχω εικόνα. Έπρεπε να πάει αμέσως στο νοσοκομείο. Τα μαλλιά της και ακόμα και τα γυαλιά που φορούσε είχαν λιώσει. Μπήκε στο μπάνιο του φαρμακείου να βγάλει τα ρούχα της και να ρίξει νερό πάνω της», περιέγραψε η κυρία Μαρία Παλαντζά και πρόσθεσε «Είχαν λιώσει τα ρούχα της και πόναγε. Τα χημικά εγκαύματα είναι τα χειρότερα».

«Φρικτό χημικό έγκαυμα»

«Αιμοδυναμικά σταθερή» είναι η 34χρονη, σύμφωνα με τον γιατρό που την παρακολουθεί στο νοσοκομείο, Πάρι Μπουλέ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης (21/05), ο γιατρός ανέφερε ότι «η κατάστασή της δυστυχώς είναι όπως την παραλάβαμε χθες», δήλωσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι, «το 20% του σώματός της έχει δεχθεί φρικτό χημικό έγκαυμα».

Ο γιατρός είπε ότι η άτυχη γυναίκα πέρασε φριχτούς πόνους και σημείωσε ότι, οι γιατροί παλεύουν να σώσουν το αριστερό της μάτι και το πτερύγιο του αριστερού αυτιού της.

Εξήγησε ότι σήμερα θα γίνουν χειρουργεία για να αντιμετωπιστούν τα οιδήματα και περιγράφοντας τη στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο, είπε ότι μπήκε μέσα περπατώντας και ουρλιάζοντας από τους απερίγραπτους πόνους.

«Δεν μπορούσε καν να αρθρώσει λέξη από τους πόνους», είπε ο γιατρός και η απάντηση που πήρε και πάλι μέσα σε ουρλιαχτά, όταν τη ρώτησε τι έγινε, ήταν «μια γυναίκα με μαύρα μου πέταξε…».

«Ούρλιαζε απεγνωσμένα βοηθήστε με, πονάω»

Αυτόπτης μάρτυρας που εργάζεται σε κουρείο στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η επίθεση, περιέγραψε στον ΣΚΑΪ τα όσα είδε.

«Η κοπέλα ούρλιαζε. Έτρεξα κοντά της. Είδα ροζ υγρό στο πρόσωπο, νόμιζα ότι ήταν αίματα», ανέφερε.

Όπως δήλωσε ο μάρτυρας, η κοπέλα από μόνη της έτρεξε και πήγε στο φαρμακείο. Ζήτησε νερό και πήγε δίπλα σε νιπτήρα. Το υγρό έλιωνε τα ρούχα της.

«Κατευθείαν κατάλαβα τι έγινε. Έβλεπες το ρούχο να αφρίζει να κάνει τρύπες».

Στη συνέχεια ο μάρτυρας είπε: «Η κοπέλα όταν είπαμε καλημέρα, προχώρησε προς τη δουλειά της». Σε 40 με 50 δευτερόλεπτα γύρισε τρέχοντας και φωνάζοντας, συμπλήρωσε.

«Με το που μπήκε μέσα στο φαρμακείο, πήγα να τη βοηθήσω. Δεν ήθελε να μπλέξει κανένας, ήθελαν να περιμένουν για ασθενοφόρο. Μου είπαν ότι είναι μια κυρία με μάσκα στο πρόσωπο και μαύρο παντελόνι».

Τότε ο μάρτυρας, όπως ανέφερε, έτρεξε αριστερά από το γραφείο που εργαζόταν η κοπέλα αλλά είδε τρεις κυρίες που έμοιαζαν στην περιγραφή.

«Είπα σε γυναίκες να της βγάλουν τα ρούχα και έφερα μπέρτα από το κουρείο να την τυλίξουν», είπε.

«Την ρώτησα ποιος το έκανε αυτό αλλά ήταν σε κατάσταση σοκ, ούρλιαζε απεγνωσμένα βοηθήστε με, πονάω. Έλιωναν τα ρούχα της, έριχνε νερό στο πρόσωπό της», πρόσθεσε.

«Ήταν μια κοπέλα πάντα χαμογελαστή, δεν είχε δώσει δικαιώματα», κατέληξε ο μάρτυρας.

Το χρονικό της φρίκης

Η 34χρονη έφτασε το πρωί της Τετάρτης στη δουλειά της στην οδό Θησέως, μπήκε στο κτήριο και κατευθύνθηκε προς το ασανσέρ με προορισμό τα γραφεία της εταιρίας της. Μόλις πλησίασε το ασανσέρ, ξαφνικά εμφανίστηκε μία γυναίκα και της έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, εξαφανίστηκε.

Αμέσως μετά την επίθεση, η άτυχη κοπέλα έτρεξε προς το φαρμακείο, ενώ είχε μείνει μόνο με τα εσώρουχά της, καθώς την έκαιγαν τα ρούχα της και φώναζε για βοήθεια.

Το σώμα και το πρόσωπό της ήταν γεμάτα με αίματα.

Η ξανθιά καλλονή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ονομάζεται Ιωάννα και εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρεία, είχε συμμετάσχει παλιότερα ως παίκτρια από την Αιτωλοακαρνανία, στο παιχνίδι του Alpha “Deal”.

Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έχει κατάστημα δίπλα από το φαρμακείο, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τον τόπο εργασίας της 34χρονης, είδε την κοπέλα γυμνή και τυλιγμένη με μια ποδιά από κουρείο, μόνο με το εσώρουχό της.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος, του έκανε εντύπωση που μάλλον από το σοκ δεν φώναζε.

Δείτε τι είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Newsbomb.gr:

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης στη gallery:

«Δεν είχε καμία κόντρα»

Ο πατέρας της Ιωάννας, ο οποίος μένει στην Αμφιλοχία, δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά του. Με αγωνία περιμένει πάνω από το τηλέφωνο να μάθει νέα για την υγεία του παιδιού του.

«Είμαι σε άθλια κατάσταση. Από τη δουλειά της μας πήραν τηλέφωνο ότι είναι χτυπημένη στο πρόσωπο, τώρα τι άλλο είναι δεν ξέρουμε τίποτα» είπε ο πατέρας της κοπέλας, στο Star.

«Δεν είχε καμία κόντρα, κανένα πρόβλημα, τώρα τι άνθρωπος ήταν αυτός και γιατί το έκανε άγνωστο, ας τα βρει η αστυνομία» τόνισε.

Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φόροι, επιδόματα και τουρισμός: Όλα τα μέτρα στήριξης - Έτσι θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας

Σχετικές ειδήσεις