ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροπλάνου στο Πακιστάν: Εντοπίστηκαν δύο επιζώντες - Παντού θάνατος και συντρίμμια

Συντριβή αεροπλάνου στο Πακιστάν: Εντοπίστηκαν δύο επιζώντες - Παντού θάνατος και συντρίμμια
ASSOCIATED PRESS

Αεροπορικό δυστύχημα: Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το σημείο στο οποίο κατέπεσε και συνετρίβη σήμερα (22/05), το αεροσκάφος των Διεθνών Πακιστανικών Αερογραμμών (PIA), με 99 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Καράτσι στο νότιο Πακιστάν - Τουλάχιστον δύο επιβάτες επέζησαν μετά την συντριβή

Τουλάχιστον δύο επιβάτες επέζησαν μετά την συντριβή του αεροσκάφους των Διεθνών Πακιστανικών Αερογραμμών (PIA) με περίπου 99 επιβαίνοντες νωρίτερα σήμερα σε μια κατοικημένη περιοχή του Καράτσι λίγο πριν από το αεροδρόμιο της πόλης, όπως ανακοίνωσαν δύο αξιωματούχοι της αεροπορίας, σύμφωνα με το apnews.com.

Πρόκειται για έναν τραπεζίτη ονόματι Ζαφάρ Μαχμούντ, ο οποίος επέζησε ως εκ θαύματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης Αμπντούρ Ρασίντ Κάνα.

Σύμφωνα με την πακιστανική αρχή πολιτικής αεροπορίας, στο αεροπλάνο, τύπου Airbus A320, επέβαιναν 91 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του εθνικού αερομεταφορέα του Πακιστάν, «η πτήση PK 8303 με 99 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα συνετρίβη».

Παράλληλα, ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η δύναμή του ταχείας επέμβασης και πολιτοφύλακες βρίσκονται στον τόπο της συντριβής και συνδράμουν τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας.

Δείτε εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος στη gallery που ακολουθεί:

Η Airbus πάντως ανακοίνωσε ότι δεν έχει επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flightradar24.com, ήταν ένα 15ετίας A320, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Λαχώρη στο ανατολικό Πακιστάν και είχε προορισμό το Καράτσι στα νότια της χώρας λίγο αφού η χώρα ξεκίνησε εκ νέου τις πτήσεις εσωτερικού στον απόηχο της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο πιλότος της πτήσης PK 8303 έστειλε σήμα κινδύνου στον πύργο ελέγχου ότι το αεροπλάνο υπέστη απώλεια ισχύος και στους δύο κινητήρες του, κατά την δεύτερη προσπάθειά του να το προσγειώσει, σύμφωνα με ηχογραφημένη συνομιλία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων liveatc.net.

Ο πιλότος φαίνεται ότι ματαίωσε την πρώτη του προσπάθεια να το προσγειώσει και έκανε περιστροφή για να επιχειρήσει εκ νέου. Τότε ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας τον ενημέρωσε ότι φαίνεται να κάνει αριστερή στροφή, δηλαδή να βγαίνει εκτός πορείας.

Εκείνος απάντησε «Γυρίζουμε πίσω, κύριε, έχουμε χάσει τους κινητήρες» και ο ελεγκτής του έδωσε άδεια να προσγειωθεί σε όποιον από τους δύο διαδρόμους προσγείωσης του αεροδρομίου του Καράτσι.

Δώδεκα δευτερόλεπτα αργότερα ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και του δόθηκε πάλι άδεια από τον Πύργο Ελέγχου να προσγειωθεί σε όποιον από τους δύο διαδρόμους. Μετά δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αεροσκάφος επεχείρησε να προσγειωθεί δύο τρεις φορές πριν τελικά καταπέσει στην υποβαθμισμένη και πυκνοκατοικημένη περιοχή Μόντελ Κόλονι, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Τζινά του Καράτσι.

Κάτοικος της περιοχής, τη μαρτυρία του οποίου επικαλείται το πρακτορείο Associated Press ανέφερε πως είδε το αεροπλάνο να κάνει τουλάχιστον τρεις μανούβρες για να προσγειωθεί, πριν τελικά πέσει πάνω σε σπίτια.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Geo μετέδωσε πλάνα από τον τόπο της συντριβής που έδειξε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και ασθενοφόρα που προσπαθούν να περάσουν.

Επίσης φαινόταν μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού να υψώνεται από τον τόπο της συντριβής.

Ο υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Σιντάντ, διέταξε στις ομάδες διάσωσης και ασφαλείας να σπεύσουν στο σημείο της συντριβής.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Σύμφωνα με το BBC, το αεροπορικό δυστύχημα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την επανέναρξη των εμπορικών πτήσεων στο Πακιστάν που είχαν σταματήσει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 34χρονης - Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος της

Σχετικές ειδήσεις