ΚΟΣΜΟΣ

Μόντι: Δεν είμαι μασόνος

Μόντι: Δεν είμαι μασόνος

Απάντηση στις φήμες που τον ήθελαν μασόνο έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση La7, ο Μόντι τόνισε: «δεν είμαι μασόνος, δεν ξέρω καν τι είναι η μασονία». Μάλιστα, ο Ιταλός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η φήμη διακινήθηκε όταν απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα, ωστόσο διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν πρόλαβε να μπει καν σε μηχανή αναζήτησης, για να μάθει τι σημαίνει η λέξη μασονία.

Αντιδράσεις για την απελευθέρωση

Πάντως, στην Ιταλία, σειρά επαγγελματιών προαναγγέλλουν σειρά κινητοποιήσεων, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση της αγοράς.

Στις διαμαρτυρίες πρωτοστατούν οι φαρμακοποιοί, καθώς η κυβέρνηση νομοθέτησε τη δημιουργία 5.000 νέων φαρμακείων και την κατάργηση των περιορισμών του ωραρίου και των εφημεριών.

Αντίθετοι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις είναι και οι οδηγοί των ταξί, ενώ επίκεινται αποφάσεις της Δημόσιας Αρχής για τις Μεταφορές για το επάγγελμά τους. Την Δευτέρα, οι οδηγοί ταξί έχουν προκηρύξει απεργία και σχεδιάζουν να μπλοκάρουν τα κεντρικά σημεία των μεγαλύτερων πόλεων.

Θεαματικές κινητοποιήσεις όμως προετοιμάζουν και οι δικηγόροι, που εξετάζουν διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή, τη Γερουσία και τα δικαστήρια, ενώ για τα αιτήματά τους θα επιδιώξουν να ενημερώσουν και τον Πάπα. Ο ιταλικός δικηγορικός σύλλογος, απορρίπτει την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών, όπως και την δυνατότητα να μπορεί να πραγματοποιείται, το ένα τρίτο της επαγγελματικής άσκησης ( συνολικά πρόκειται για δεκαοκτώ μήνες) εντός πανεπιστημίου.

Κυβερνητικές ισορροπίες

Παρά τις διαμαρτυρίες, ο Μόντι υποστηρίζει ότι τα μέτρα θα βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την ύφεση.

Αντίθετη άποψη φαίνεται ό τι έχουν στελέχη της παράταξης του Μπερλουσκόνι, που με τροπολογίες θα επιχειρήσουν να αλλάξουν ρυθμίσεις για τους οδηγούς ταξί και τους δικηγόρους, διευκρινίζοντας όμως ότι θα στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις.

«Καλύτερα να μην γίνουν αλλαγές. Μάλλον, το πακέτο μέτρων που δημοσιοποιήθηκε χθες πρέπει να εγκριθεί ως έχει», ήταν το μήνυμα του Μόντι.