ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Πορτογαλία: Πράσινο φως για την τρίτη φάση της εξόδου από το lockdown

Κορονοϊός Πορτογαλία: Πράσινο φως για την τρίτη φάση της εξόδου από το lockdown

Κορονοϊός: Η Πορτογαλία έδωσε το πράσινο φως σήμερα για την τρίτη φάση της εξόδου από το lockdown, όμως ορισμένοι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ στη Λισαβόνα λόγω των εστιών που εντοπίστηκαν σε βιομηχανικές περιοχές και τα περίχωρα.

Από την 1η Ιουνίου, τα εμπορικά κέντρα, οι παιδικοί σταθμοί, τα γυμναστήρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και άλλοι πολιτιστικοί χώροι μπορούν να επαναλειτουργήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως με περιορισμένη δυναμικότητα.

Οι συναθροίσεις έως 20 ανθρώπων θα επιτρέπονται και ο κανόνας για τη λειτουργία των εστιατορίων στο 50% της δυναμικότητάς τους, που εφαρμοζόταν από την έναρξη λειτουργίας τους τη 18η Μαΐου, θα αρθεί.

Ωστόσο, στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα προσφάτως, οι συναθροίσεις θα παραμείνουν περιορισμένες στους 10 ανθρώπους και τα εμπορικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά έως τουλάχιστον την προσεχή Πέμπτη.

«Δυστυχώς, η εξέλιξη στη Λισαβόνα είναι σημαντικά διαφορετική από την υπόλοιπη χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

«Όμως, όπως είπα και στην αρχή, δεν ντρέπομαι να ανακαλέσω ένα στάδιο εάν καταστεί αναγκαίο».

Η Πορτογαλία έχει καταγράψει 31.946 κρούσματα της Covid-19 και 1.383 θανάτους.

Ανησυχία επικρατεί για τις τοπικές εστίες που ξεσπούν σε φτωχότερες συνοικίες στα περίχωρα της Λισαβόνας, όπου ζητήθηκε από τους κατοίκους να κλείσουν τις καφετέριες, ενώ εφαρμόστηκε καραντίνα, έπειτα από την ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Αυτές οι επιχειρήσεις επανεκκινούν από 1η Ιουνίου - Αναλυτική λίστα

Σχετικές ειδήσεις