ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στη Βραζιλία: 623 θάνατοι και 11.598 νέα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες

Κορονοϊός στη Βραζιλία: 623 θάνατοι και 11.598 νέα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα (1/6) ότι το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε άλλους 623 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 11.598 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει έτσι τους 29.937 νεκρούς επί συνόλου 526.447 μολύνσεων.

Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Ζανέιρο, ο Μαρσέλου Κριβέλα, παρουσίασε σχέδιο σταδιακής και αντιστρέψιμης επανεκκίνησης της δραστηριότητας από σήμερα Τρίτη, που προβλέπει αρχικά την επαναλειτουργία των εκκλησιών και την επανέναρξη των ναυτικών αθλημάτων, με χρήση μέσων ατομικής προστασίας και τήρηση μέτρων κοινωνικής απόστασης. Πρόκειται για το πρώτο στάδιο στο σχέδιο έξι φάσεων, με κατάληξη την «επιστροφή στην ομαλότητα» τον Αύγουστο.

Τα σχολεία προβλέπεται να ανοίξουν, αλλά για περιορισμένο αριθμό μαθητών, τον Ιούλιο.

Οι πολίτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου συστήνεται να παραμείνουν υπό περιορισμό.

Η πολιτεία Ρίο ντε Ζανέιρο αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη εστία της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με 5.462 θανάτους και 54.530 κρούσματα μόλυνσης ως το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με τον δήμο της ομώνυμης πρωτεύουσας της πολιτείας, πλέον το 87% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι κατειλημμένο και το σύστημα υγείας έχει φθάσει τα όρια του κορεσμού του.

Μόνο οι ΗΠΑ, που ξεπέρασαν τους 100.000 νεκρούς, το Ηνωμένο Βασίλειο (39.045) και η Ιταλία (33.475) θρηνούν περισσότερα θύματα από ό,τι η Βραζιλία των 210 εκατομμυρίων κατοίκων εξαιτίας της πανδημίας.

Η χώρα έχει ασφαλώς τον υπερτριπλάσιο πληθυσμό τόσο από το ΗΒ, όσο και από την Ιταλία, ωστόσο τα στοιχεία που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας, προειδοποιούν επιστήμονες, είναι μάλλον υποτιμημένα.

Ορισμένοι από αυτούς υπολογίζουν πως στην πραγματικότητα η έκταση της πανδημίας του κορονοϊού ενδέχεται να είναι δεκαπλάσια, αν όχι δεκαπενταπλάσια, από αυτή που καταγράφουν τα κυβερνητικά δεδομένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Έκανε το λάθος η «μαυροντυμένη» - Ραγδαίες εξελίξεις