ΚΟΣΜΟΣ

Ταραχές στις ΗΠΑ εν μέσω κορονοϊού: 743 νέοι θάνατοι από COVID-19 σε 24 ώρες

Ταραχές στις ΗΠΑ εν μέσω κορονοϊού: 743 νέοι θάνατοι από COVID-19 σε 24 ώρες
AP Photo

Άλλοι 743 ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε ως τις 20:30 της Δευτέρας τοπική ώρα (03:30 ξημερώματα Τρίτης ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας ανέρχεται σε 105.099 νεκρούς στη χώρα αυτή, όπου έχουν καταγραφεί 1.809.109 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, δείχνουν οι αριθμοί της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, οι οποίοι ανανεώνονται συνεχώς.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα, σε απόλυτα μεγέθη, από την πανδημία του κορονοϊού. Παγκοσμίως, οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονταν σε τουλάχιστον 373.439 ως τις 22:00 χθες Δευτέρα (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Σχεδόν όλες οι αμερικανικές πολιτείες έχουν, λιγότερο ως περισσότερο, χαλαρώσει τα μέτρα περιορισμού που επέβαλαν για να αποτραπεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2.

Ωστόσο, δεκάδες αμερικανικές πόλεις επιβάλλουν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για άλλο λόγο. Αυτός είναι για τις διαδηλώσεις και τις ταραχές που εξαπλώθηκαν σε σχεδόν όλη τη χώρα μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, 46χρονου Αφροαμερικανού, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα στη Μινεάπολη (Μινεσότα).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Έκανε το λάθος η «μαυροντυμένη» - Ραγδαίες εξελίξεις