ΚΟΣΜΟΣ

Τζορτζ Φλόιντ: Πυροβολισμοί στο Λας Βέγκας - Πληροφορίες για νεκρό αστυνομικό

Τζορτζ Φλόιντ: Πυροβολισμοί στο Λας Βέγκας - Πληροφορίες για νεκρό αστυνομικό

Ακόμα μια μαύρη σελίδα στο βιβλίο της βίας που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ βυθίζονται ολοένα στο χάος καθώς στο Λας Βέγκας σημειώθηκε ένα νέο περιστατικό βίας, με έναν ομοσπονδιακό αστυνομικό να πυροβολείται στο κεφάλι!

Ο αστυνομικός πυροβολήθηκε έξω από το Circus Circus Hotel & Casino, σύμφωνα με το 8 News ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν έχει αποσαφηνιστεί. Παράλληλα, η Reno Gazette Journal κάνει λόγο για δεύτερο περιστατικό όπου διαδηλωτής άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών έξω από τα δικαστήρια της πόλης, οι οποίοι απάντησαν.

Όπως αναφέρει το 8 News Now, στο σημείο βρίσκονται 12 περιπολικά ενώ έχει αποκλειστεί όλη η περιοχή.

Σύμφωνα με την Cristen Drummond, δημοσιογράφο του 8 News: «Πηγές αναφέρουν πως ένας αστυνομικός έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι. Υπάρχει και ένα δεύτερο περιστατικό στα δικαστήρια, όπου ένοπλος πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών και εκείνοι απάντησαν στα πυρά».

Βγάζει το στρατό στην Ουάσινγκτον ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας (1/6) ότι διέταξε να αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες» και αστυνομικοί στην Ουάσιγκτον, για να ανακτηθεί ο έλεγχος της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας «εγχώρια τρομοκρατία» τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, μετά τον θάνατο 46χρονου Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς.

Απείλησε να στείλει τον στρατό στις πόλεις και στις πολιτείες που θα αρνηθούν να υπακούσουν την εντολή του προς τους δημάρχους και τους κυβερνήτες να αναπτύξουν «συντριπτικές» δυνάμεις των υπηρεσιών επιβολής της τάξης για να ανακτηθεί η κρατική «κυριαρχία στους δρόμους».

«Αν οποιαδήποτε πόλη ή πολιτεία αρνηθεί να προχωρήσει στις ενέργειες αυτές, τότε θα αναπτύξω τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και θα επιλύσω τάχιστα το πρόβλημα γι’ αυτές», απείλησε ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε «ντροπή» τις ταραχές της Κυριακής στην Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ διεμήνυσε ότι θα αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες» και αστυνομικοί στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, για να σταματήσουν τις λεηλασίες και τις καταστροφές περιουσιών.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της νύχτας

Απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες θα επιβλήθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης, λόγω των ταραχών που προκλήθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Μίλησα με τον κυβερνήτη (της Πολιτείας της Νέας Υόρκης) Άντριου Κουόμο και για την ασφάλεια όλων, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη απόψε: θα ξεκινήσει στις 23.00 και θα αρθεί στις 5 το πρωί», τοπική ώρα, ανέφερε ο δήμαρχος.

Η Νέα Υόρκη ακολουθεί έτσι το παράδειγμα περίπου άλλων σαράντα πόλεων που αποφάσισαν επίσης να απαγορεύσουν την κυκλοφορία τη νύχτα.

Ο αδελφός του Τζορτζ Φλόιντ απευθύνει έκκληση για ειρηνικές διαδηλώσεις

Ένας εκ των αδελφών του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που σκότωσε ένας λευκός αστυνομικός στη Μινεσότα την περασμένη εβδομάδα, επισκέφθηκε ένα αυτοσχέδιο μνημείο για τον δολοφονηθέντα άνδρα, όπου προέτρεψε τους διαδηλωτές να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, να το κάνουν, όμως, ειρηνικά και να αποφεύγουν τη βία.

«Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, ειρηνικά», είπε ο Τέρενς Φλόιντ.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους Αμερικανούς να ενημερωθούν για την πολιτική και να «ψηφίσουν», διότι «με αυτόν τον τρόπο θα τους καταφέρουμε πλήγμα, επειδή είμαστε πολλοί».