SOCIAL MEDIA

«Μαύρισε» το Instagram (pics)

«Μαύρισε» το Instagram (pics)

Συγκλονισμένος όλος ο πλανήτης από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Διάσημοι όπως η Τζένιφερ Άνιστον, η Ριάνα, η Κάιλι Τζένερ και η Αριάνα Γκράντε αλλά και απλοί πολίτες σε όλο το κόσμο πόσταραν σήμερα μαύρες φωτογραφίες στα social media, βαφτίζοντας τη ημέρα Blackout Tuesday.

Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες του Instagram στέλνουν το δικό τους αντι-ρατσιστικό μήνυμα μετά τη φρικτή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Δισκογραφικές εταιρίες, μουσικοί και celebrities από τον χώρο της μουσικής έδειξαν το δικό τους... πένθος για τον Floyd, η δολοφονία του οποίου έχει δημιουργήσει πρωτοφανές κύμα διαδηλώσεων σε όλη την Αμερική.

Δείτε την gallery:

To ίδιο το Instagram μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του πόσταρε μια εικόνα με μαύρο φόντο, την οποία συνόδευσε με το hashtag #ShareBlackStories. «Σας ακούμε, σας βλέπουμε, είμαστε μαζί σας. Στεκόμαστε ενάντια στον ρατσισμό. Στεκόμαστε δίπλα στην μαύρη κοινότητα – σε όλους αυτούς που προσπαθούν να βρουν δικαιοσύνη για τον θάνατο του George Floyd της Breonna Taylor, του Ahmaud Arbery και όλων αυτών που τα ονόματά τους ίσως έχουν ξεχαστεί. Ξανά και ξανά, έχουμε δει πως τα κοινωνικά δίκτυα έχουν τη δύναμη να κάνουν την αλλαγή. Όσο περισσότερο μοιραζόμαστε posts με #ShareBlackStories, τόσο πιο πολύ ανεβάζουμε τις φωνές μας για να μας προσέξουν. Για να μεγαλώσει η επιρροή, το Facebook έχει παραχωρήσει 10 εκατομμύρια δολ. σε δραστηριότητες που έχουν ως σκοπό τον τερματισμό των φυλετικών διακρίσεων. Η ζωή των μαύρων μετρά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ετοιμαστείτε για το πιο ζεστό καλοκαίρι - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Σχετικές ειδήσεις