ΚΟΣΜΟΣ

Ψαράδες έκαναν βόλτα σε λίμνη! «Πάγωσαν» με αυτό που βρήκαν στις όχθες (pics)

Ψαράδες έκαναν βόλτα σε λίμνη! «Πάγωσαν» με αυτό που βρήκαν στις όχθες (pics)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που ανακάλυψαν μέσα στις λάσπες…

Ένα γιγαντιαίο κέρατο ενός εξαφανισμένου προγόνου των σύγχρονων βοοειδών, σε εξαιρετική κατάσταση, βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση στις εκβολές του ποταμού Severn στην Μεγάλη Βρετανία.

Το κέρατο 69 εκατοστών βρήκαν δύο αδέλφια – οι Μάρτιν και ο Ρίτσαρντ Μόργκαν - που εργάζονται ως ψαράδες.

Τα Άουροχς (εξαφανισμένο είδος άγριων βοοειδών) κατοικούσαν τη Βρετανία κατά τη Νεολιθική περίοδο και πιστεύεται ότι εξαφανίστηκαν περίπου 3.500 χρόνια πριν.

Δείτε την gallery:

Η εξέταση ευρήματος δείχνει ότι αυτό το συγκεκριμένο κέρατο μπορεί να είναι άνω των 5.000 ετών.

Τα Άουροχς (Bos primigenius, δηλαδή Βους ο πρωτογενής, γνωστός επίσης ως Βους ο αρχέγονος, άγριος βους και άουροχς) είναι εξαφανισμένο είδος άγριων βοοειδών. Ζούσε στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αφρική και στην Ασία και θεωρείται ο πρόγονος της οικόσιτης αγελάδας. Η εξημέρωσή του έλαβε χώρα κατά τη Νεολιθική επανάσταση, στις αρχές δηλαδή του Ολόκαινου και έδωσε τις σύγχρονες αγελάδες.

Αν και είχε παρόμοια εμφάνιση, ήταν πολύ πιο μεγαλόσωμος από τα σύγχρονα βοοειδή και με μεγαλύτερα κέρατα. Οδηγήθηκε στην εξαφάνιση από έναν συνδυασμό παραγόντων, ενίοτε και από τον άνθρωπο, αλλά και αρκετούς ακόμα παράγοντες, σε μια διαδικασία που κράτησε χιλιάδες χρόνια. Το τελευταίο ζώο πέθανε από φυσικά αίτια το 1627 σε δάσος της Πολωνίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ετοιμαστείτε για το πιο ζεστό καλοκαίρι - Τι λένε οι μετεωρολόγοι