ΚΟΣΜΟΣ

Περού: 20 δημοσιογράφοι πέθαναν από COVID-19 - Έκαναν ρεπορτάζ σε εστίες του κορονοϊού

Περού: 20 δημοσιογράφοι πέθαναν από COVID-19 - Έκαναν ρεπορτάζ σε εστίες του κορονοϊού
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Είκοσι δημοσιογράφοι πέθαναν στο Περού τις τελευταίες εβδομάδες αφού προσβλήθηκαν από το νέο κορονοϊό, οι περισσότεροι ενώ έκαναν ρεπορτάζ για την πανδημία, ανακοίνωσε την Τρίτη (2/6) η εθνική ένωση δημοσιογράφων της χώρας (ANP).

«Την 1η Ιουνίου, ο αριθμός των συναδέλφων που πέθαναν (από τον κορονοϊό) ανερχόταν στους 20», είπε η Ζουλιάνα Λαΐνες, η εκτελεστική γραμματέας της ένωσης.

Οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους μολύνθηκαν κάνοντας ρεπορτάζ σε εστίες της ασθένειας, όπως σε αγορές και σε νοσοκομεία. «Πήγαν στα νοσοκομεία, που είναι εστίες μόλυνσης, με μάσκες φτιαγμένες στο σπίτι τους», εξήγησε η Λαΐνες, καταγγέλλοντας τα ελλιπή μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους της.

«Ο θάνατος των δημοσιογράφων από Covid-19 επιβεβαιώνει την κατεπείγουσα ανάγκη να αναλογιστούμε στην έλλειψη προστασίας και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος», πρόσθεσε.

Το Περού είναι η δεύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, μετά τη Βραζιλία, που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Τα κρούσματα ξεπερνούν τα 170.000 και οι νεκροί τους 4.600.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ετοιμαστείτε για το πιο ζεστό καλοκαίρι - Τι λένε οι μετεωρολόγοι