ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - Τζορτζ Φλόιντ: Αυτός πυροβόλησε τον αστυνομικό Σέι Μικαλόνις (pic)

ΗΠΑ - Τζορτζ Φλόιντ: Αυτός πυροβόλησε τον αστυνομικό Σέι Μικαλόνις (pic)
Ο αστυνομικός, Σέι Μικαλόνις

Χαροπαλεύει ο 29χρονος αστυνομικός που δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι το βράδυ της Δευτέρας (01/06) σε περιοχή του Λας Βέγκας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας κρατείται ένας 20χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος για τον τραυματισμό του αστυνομικού, σύμφωνα με το FOX 5.

Ο Σέι Μικαλόνις, του μητροπολιτικού αστυνομικού τμήματος του Λας Βέγκας, τραυματίστηκε σοβαρά όταν ο ύποπτος, που ονομάζεται Έντγκαρ Σαμανιέγκο, φέρεται να πυροβόλησε κατά αστυνομικών στη Λεωφόρο Λας Βέγκας, την ώρα που εκείνοι επιχειρούσαν να διαλύσουν μια ομάδα διαδηλωτών, αναφέρει η "Las Vegas Review-Journal".

Δείτε τον ύποπτο στη gallery που ακολουθεί:

Ο αστυνομικός, παραμένει νοσηλευόμενος σε μονάδα εντατικής θεραπείας και δίνει μάχη για τη ζωή του.

Συλλήψεις ακροδεξιών

Τρία μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης συνελήφθησαν χθες στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ με την κατηγορία της υποκίνησης σε βία στη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνταν μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα της Νεβάδα, τον Νίκολας Τρούτανιτς, οι τρεις άνδρες ανήκουν στο ακροδεξιό κίνημα Boogaloo, «ένας όρος που χρησιμοποιείται από τους εξτρεμιστές για να δηλώσουν έναν επικείμενο εμφύλιο πόλεμο ή/και την κατάρρευση της κοινωνίας».

Στην κατοχή τους βρέθηκε μία βόμβα μολότοφ.

«Βίαιοι υποκινητές έχουν σφετεριστεί ειρηνικές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένης της Νεβάδα, εκμεταλλευόμενη την πραγματική και νόμιμη αγανάκτηση για τον θάνατο του Φλόιντ για να προωθήσουν τη δική τους ατζέντα», τόνισε ο Τρούτανιτς.

Οι άνδρες –ο Στίβεν Τ. Πάρσαλ, γνωστός και ως «Κίουι», 35 ετών, ο Άντριου Λίναμ, 23 ετών και ο Ουίλιαμ Λούμις, 40 ετών- κατηγορούνται για συνωμοσία με στόχο την πρόκληση υλικών ζημιών με τη χρήση εκρηκτικών, για παράνομη οπλοκατοχή και αδικήματα που συνδέονται με την τρομοκρατία.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν την ώρα που η αστυνομία πασχίζει να διατηρήσει την τάξη μετά τον φόνο του Φλόιντ στις 25 Μαΐου, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, συχνά βαριά οπλισμένα, διεισδύουν στις διαδηλώσεις, με κάποιους ειδικούς να αναρωτιούνται για τον ρόλο τους στο ξέσπασμα ταραχών σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ. Μάλιστα πολλοί από αυτούς που ανήκουν στο κίνημα Boogaloo φορούν χαβανέζικα πουκάμισα για να αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο.

Νέες επιθέσεις κατά αστυνομικών

Εν τω μεταξύ, ένας αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμούς λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και ένας άλλος επίθεση με μαχαίρι στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η Αστυνομία, αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν το περιστατικό αυτό σχετίζεται με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ.

Τα ονόματα και η κατάσταση της υγείας των δύο αστυνομικών δεν έχουν γίνει γνωστά. Και οι δύο τραυματίστηκαν κοντά στις λεωφόρους Τσερτς και Φλάτμπους στο Μπρούκλιν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Kings County.

Η Αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο Μητσοτάκη για απομόνωση της Τουρκίας: Πώς απαντά η Αθήνα στις προκλήσεις