ΚΟΣΜΟΣ

Το Χιούστον αποχαιρέτησε τον Τζορτζ Φλόιντ - Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του

Το Χιούστον αποχαιρέτησε τον Τζορτζ Φλόιντ - Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του
Associated Press

Η νεκρώσιμος ακολουθία πραγματοποήθηκε στην εκκλησία Fountain of Praise, παρουσία περίπου 500 καλεσμένων, που προσκλήθηκαν από την οικογένεια του 46χρονου, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών ηγετών και διασημοτήτων.

Στο μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ στην εκκλησία Fountain of Praise το απόγευμα της Δευτέρας, περιμένοντας στην ουρά για να προσκυνήσουν το φέρετρό του.

Στη συνέχεια, ο 46χρονος Αφροαμερικανός ενταφιάστηκε δίπλα στη μητέρα του, στο κοιμητήριο Houston Memorial Gardens του Πέρλαντ.

Την κηδεία τέλεσε ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον, γνωστός ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, την κηδεία του Τζόρτζ Φλόιντ.

Συγκίνησε η ανιψιά του: «Όσο αναπνέω, θα αποδοθεί δικαιοσύνη»

«Όσο αναπνέω, θα αποδοθεί δικαιοσύνη». Με αυτά τα συγκινητικά λόγια η ανιψιά του Τζορτζ Φλόιντ , Μπρουκ Γουίλιαμς αποχαιρέτισε το θείο της.

Η Μπρουκ δήλωσε πως κανένας από τους τέσσερις αξιωματικούς που ευθύνονται για τον θάνατο του Φλόιντ δεν έδειξε να έχει «καρδιά ή ψυχή».

«Αυτός ο αξιωματικός δεν έδειξε να έχει τύψεις ενώ παρακολουθούσε την ψυχή του θείου μου να βγαίνει από το σώμα του. Παρακάλεσε και παρακάλεσε πολλές φορές για να σηκωθεί, αλλά τον πατούσατε πιο δυνατά. Γιατί πρέπει το σύστημα να είναι διεφθαρμένο;» διερωτήθηκε.

Στη συνέχεια παρακάλεσε να σταματήσουν τα εγκλήματα μίσους. «Κάποιος είπε “να γίνει η Αμερική ξανά σπουδαία". Αλλά πότε ήταν σπουδαία η Αμερική;», κατέληξε η νεαρή.

Ηχηρό μήνυμα από Μπάιντεν

«Η ώρα της φυλετικής δικαιοσύνης» έχει έρθει στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Δημοκρατικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας του Τζορτζ Φλόιντ.

«Δεν μπορούμε πλέον να γυρίζουμε την πλάτη στον ρατσισμό που πληγώνει την ψυχή μας», πρόσθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αποτίοντας φόρο τιμής στον 46χρονο Αφροαμερικανό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικη δολοφονία στη Ζάκυνθο: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ μία γυναίκα