ΚΟΣΜΟΣ

Νέος ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

Νέος ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

Σεισμός - Τουρκία: Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (15/06) στην Τουρκία.

Ο σεισμός, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί και ήταν μεγέθους 5,5 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται ανατολικά της χώρας, 335 χιλιόμετρα δυτικά του Ερεβάν, στην Αρμενία, και 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της τουρκικής πόλης Yedisu.

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, προσδιορίζεται στα πέντε χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία το απόγευμα της Κυριακής (14/06).

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 17:30 το απόγευμα.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 77 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ερζερούμ, ενώ το εστιακό βάθος ήταν δύο χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, από τον σεισμό 5,7 Ρίχτερ ένας φύλακας έχασε τη ζωή του, ενώ τρία άτομα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Μπινγκόλ, στα ανατολικά της χώρας, επτά άνθρωποι σώθηκαν από τα ερείπια ενώ προσπάθειες γίνονταν για τη διάσωση ακόμα τριών ατόμων που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι.

Δείτε LIVE τι καταγράφει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Δείτε LIVE τι καταγράφει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (παρακολούθηση της σεισμικότητας σε πραγματικό χρόνο τις τελευταίες 48 ώρες)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιτριόλι: Το κινητό και ο υπολογιστής «καίνε» την 35χρονη που αρνείται την επίθεση