ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή! Τότε θα «καταστραφεί ο κόσμος» σύμφωνα με τους Μάγια (pics)

Ανατροπή! Τότε θα «καταστραφεί ο κόσμος» σύμφωνα με τους Μάγια (pics)

Νέα σενάρια για το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με τους Μάγια…

Λανθασμένη ήταν τελικά – σύμφωνα με μια νέα θεωρία συνομωσίας – η ανάγνωση και επεξήγηση του ημερολογίου των Μάγια που προέβλεπε το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Sun η συντέλεια είναι... προγραμματισμένη, τελικά, για αυτήν τη βδομάδα. Το 2020, άλλωστε, τα πάντα μπορεί να συμβούν...

Ειδικότερα όπως έγραψε στο Twitter καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί, «κατά το Ιουλιανό Ημερολόγιο, είμαστε, τεχνικά, στο 2012. Και ο λόγος είναι ότι ο αριθμός των ημερών που χάθηκαν σε έναν χρόνο λόγω της μετάβασης στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο είναι 11. Χρησιμοποιώντας για 268 χρόνια το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, από το 1752 έως το 2020, αυτό σημαίνει 11 ημέρες=2.948 ημέρες. 2.948 ημέρες/365 ημέρες (ανά έτος)=8 χρόνια», σημείωσε ο Paolo Tagaloguin την περασμένη εβδομάδα.

Δείτε την gallery:

Ο καθηγητής, φυσικά, δεν το έγραψε επειδή πιστεύει ότι πράγματι θα «τελειώσουμε» στο τέλος αυτής της εβδομάδας -αν και ποτέ δεν ξέρεις.

Το έγραψε, σαφώς, από ιστορικό-επιστημονικό ενδιαφέρον. Παρ' όλα αυτά, έγινε χαμός και τα tweets του έχουν εξαφανιστεί, μαζί με τον λογαριασμό του στο Twitter...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα 534 ευρώ: Τι ώρα θα δουν τα λεφτά οι δικαιούχοι