ΚΟΣΜΟΣ

Η «Uncle Ben's» αλλάζει - Δείτε τι θα αφαιρέσει από τη συσκευασία

Η «Uncle Ben's» αλλάζει - Δείτε τι θα αφαιρέσει από τη συσκευασία

Η Mars Inc., η εταιρεία που παράγει το γνωστό και στην Ελλάδα ρύζι του Uncle Ben’s, σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αλλαγή του λογοτύπου. 

Αλλάζει λογότυπο το πασίγνωστο ρύζι Uncle Ben’s, στο πλαίσιο των δραστικών αλλαγών που φαίνεται πως δρομολογήθηκαν στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian η εταιρεία ανακοίνωσε στο site της την Τετάρτη 17 Ιουνίου πως σκοπεύει να αλλάξει την ταυτότητα του brand, σημειώνοντας: «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εξελίξουμε το brand του Uncle Ben, συμπεριλαμβανομένης και της οπτικής του ταυτότητας. Και θα το κάνουμε».

Είχε προηγηθεί μέσα στην ημέρα η ανακοίνωση της βρώμης Quaker, που ανήκει στον όμιλο Pepsi, η οποία ανέφερε πως αποσύρουν τη «θεία Τζεμίνα» από το λόγκο της.

Ο «θείος Μπεν» ως επωνυμία της εταιρείας εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1946 και είναι αναφορά στον αγρότη Ben που εξελίχθηκε σε παραγωγό ρυζιού. Ωστόσο, ο άνθρωπος που απεικονίζεται στο λόγκο του διάσημου ρυζιού είναι ο Frank Brown, ένας αγαπητός σεφ και σερβιτόρος από το Σικάγο. Η απόφαση της εταιρείας για αλλαγή της ταυτότητας του προϊόντος πάρθηκε καθώς ο τίτλος «θείος» και «θεία» χρησιμοποιείτο από τους λευκούς του αμερικανικού Νότου ως «τιμητικές προσφωνήσεις» προς τους ηλικιωμένους μαύρους, επειδή αρνούνταν να τους αποκαλέσουν «κύριο» και «κυρία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρκέλλα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες - Την μακιγιάρισε και την φωτογράφισε