ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Ίαν Χολμ του Lord of the Rings

Πέθανε ο Ίαν Χολμ του Lord of the Rings

Σε ηλικία 88 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός.

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός του Lord of the Rings, Ίαν Χολμ, ο οποίος ερμήνευσε τον «Μπίλμπο Μπάγκινς».

Μεταξύ άλλων ρόλων του, είναι γνωστός για τις εμφανίσεις του στις ταινίες Alien (1979), Το Πέμπτο Στοιχείο (1997) και From Hell (2001).

Έγινε ευρύτερα γνωστός στον κινηματογράφο έλαβε ως Bilbo Baggins στην τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (2001-2003), καθώς και στην τριλογία Χόμπιτ (2012-2014), όπου εκεί ερμήνευσε τον χαρακτήρα μόνο στις σκηνές προχωρημένης ηλικίας.

Ενεργός ηθοποιός και στο θέατρο, βραβεύτηκε το 1967, με το βραβείο Tony, για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο The Homecoming. Το 1998, βραβεύτηκε και με το βραβείο Laurence Olivier, για την ερμηνεία του στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Βασιλιάς Ληρ.

Το 1981, βραβεύτηκε και με BAFTA, για τον ρόλο τους στην ταινία «Οι Δρόμοι της Φωτιάς», ρόλος που του χάρισε και μία υποψηφιότητα στην Αμερικανική Ακαδημία, ενσαρκώνοντας τον προπονητή Sam Mussabini.

«Με μεγάλη μας λύπη ενημερώνουμε ότι ο ηθοποιός Ίαν Χολμ πέθανε σήμερα το πρωί, στην ηλικία των 88» επιβεβαίωσε ατζέντης του.

«Γοητευτικός, ευγενικός και πολύ ταλαντούχος. Θα μας λείψει οικτρά. Πέθανε ήρεμος στο νοσοκομείο, δίπλα στην οικογένειά του» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απαγωγή Μαρκέλλας: Αυτή είναι η 33χρονη που άρπαξε το κορίτσι (pics)