ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργός στην Αυστραλία ο Κότσιρας

Υπουργός στην Αυστραλία ο Κότσιρας
Την ήττα του παραδέχθηκε σήμερα ο Εργατικός πρωθυπουργός, Τζον Μπράμπι, στις πολιτειακές εκλογές που έγιναν το Σάββατο στη...

Την ήττα του παραδέχθηκε σήμερα ο Εργατικός πρωθυπουργός, Τζον Μπράμπι, στις πολιτειακές εκλογές που έγιναν το Σάββατο στη Βικτώρια της Ασυτραλίας.

Στις εκλογές του Σαββάτου σημειώθηκε στροφή 6,3% σε βάρος των Εργατικών και έτσι τερματίστηκε η εντεκάχρονη παρουσία τους στην εξουσία

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ο Συνασπισμός Φιλελεύθερου-Εθνικού Κόμματος συγκεντρώνει 45 έδρες, το Εργατικό κόμμα 42 και μια είναι υπό αμφισβήτηση.

«Τηλεφώνησα στον Τεντ Μπέιλιου και τον συγχάρηκα για τη νίκη του» τόνισε ο Τζον Μπράμπι. Ο
Μπέιλιου αναμένεται να ανακοινώσει εντός των ημερών την σύνθεση της κυβέρνησής του.

Πιστεύεται ότι μεταξύ αυτών που θα υπουργοποιηθούν θα είναι και ο ομογενής Νίκος Κότσιρας (με ρίζες από τη Μεσσηνία) που θα είναι και ο πρώτος ελληνικής καταγωγής υπουργός με το Φιλελεύθερο κόμμα στη Βικτώρια.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βικτώρια, κατά τους αναλυτές, προμηνύει αντίστοιχη ήττα του Εργατικού Κόμματος και στη Νέα Νότια Ουαλία - όπου οι εκλογές θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο. Το αποτέλεσμα προκάλεσε την έκπληξη της ομοσπονδιακής Εργατικής κυβέρνησης και θέτει σε κίνδυνο τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμισή της στον τομέα της υγείας.

Ροή Ειδήσεων