ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε την καθαίρεση του πλοιάρχου του «Th.Roosevelt»

ΗΠΑ: Το Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε την καθαίρεση του πλοιάρχου του «Th.Roosevelt»
(Staff Sgt. Jordan E. Gilbert/U.S. Marine Corps via AP)

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε την απαλλαγή από τα καθήκοντά του, του πλοιάρχου του αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, Μπρετ Κροζίερ, μετά τις επικρίσεις του για τη διαχείριση της επιδημίας της Covid-19 στο πλοίο του.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η έρευνά του σχετικά με τον χειρισμό της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού στο Theodore Roosevelt έδειξε ότι ο αποπεμφθείς πλοίαρχος Μπρετ Κροζίερ και ο διοικητής της αερομεταφερόμενης ομάδας του αεροπλανοφόρου, υποναύαρχος Στιούαρτ Μπέικερ υπολείπονταν και οι δύο κατά πολύ των προσδοκιών.

«Δεν θα αναθέσω ξανά στον πλοίαρχο Μπρετ Κροζίερ τη διοίκηση του USS Theodore Roosevelt, ούτε θα είναι επιλέξιμος για τη μελλοντική διοίκηση άλλων πλοίων», δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Μάικ Γκίλντεϊ, σε συνέντευξη Τύπου του Πενταγώνου, εξηγώντας την απόφασή του να μην επαναφέρει στα καθήκοντά του πλοιάρχου.

Οι δύο άνδρες «απέτυχαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, έθεσαν την άνεση του πληρώματος μπροστά από την ασφάλεια του πληρώματος», πρόσθεσε ο ναύαρχος Γκίλντεϊ.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου: Θέλουμε συνεργασία με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο