ΚΟΣΜΟΣ

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS - 38 βαθμοί στη Σιβηρία

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS - 38 βαθμοί στη Σιβηρία

Ακόμη ένα δείγμα πως η κλιματική αλλαγή έχει προχωρήσει σε τεράστιο βαθμό.

Ο πλανήτης συνεχίζει να βρίσκεται στην «εντατική» καθώς σε πόλη στη βόρεια Σιβηρία σημειώθηκε η θερμοκρασία-ρεκόρ των... 38 βαθμών κελσίου!

Η πρωτοφανής θερμοκρασία σημειώθηκε στην πόλη Verkhoyansk, όπου κατοικούν 1.300 άνθρωποι. Είναι στα βάθη της Σιβηρίας, απέχοντας 3.000 μίλια από την Μόσχα και με την θερμοκρασία που σημείωσε κατέχει πλέον το ρεκόρ στον Αρκτικό Κύκλο.

Αυτό που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο ανησυχητική για τον πλανήτη μας είναι το γεγονός πως το Verkhoyansk δίνει κάθε χρόνο... μάχη με το Oymyakon για το πιο παγωμένο (!) μέρος του κόσμου!

Κρατάει μάλιστα, το ρεκόρ Guinness για την διαφορά θερμοκρασίας σε ένα χρόνο, μιας και είχε σημειώσει την ίδια χρονιά -67,8 τον χειμώνα και 37,3 το καλοκαίρι!

Τα ανησυχητικά στοιχεία όμως δεν σταματούν εδώ για την Σιβηρία. Τον φετινό Μάιο σημειώθηκε η μεγαλύτερη μέση θερμοκρασία στην ιστορία της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως και το 2010 το θερμόμετρο είχε φτάσει στη Σιβηρία τους 38 βαθμούς, στην περιοχή Yakutia, η οποία ωστόσο είναι αρκετά χιλιόμετρα νοτιότερα από το Verkhoyansk.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη τραγωδία: Πνίγηκαν 8 παιδιά σε ποτάμι - Βούτηξαν να σώσουν φίλο τους