ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ιμάμογλου «χτυπά» τον Ερντογάν: Αλαζονική η κυβέρνηση - Προτιμώ μια καλύτερη

Ο Ιμάμογλου «χτυπά» τον Ερντογάν: Αλαζονική η κυβέρνηση - Προτιμώ μια καλύτερη
Associated Press

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την ιστορική νίκη του στην Κωνσταντινούπολη, ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου επέκρινε έντονα την κεντρική κυβέρνηση της Άγκυρας, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα (23/06) στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

«Το στυλ ηγεσίας τους είναι ασυμβίβαστο με το δικό μας. Αυτό είναι ένα μείον για τη δημοκρατία, αλλά αισθανόμαστε πιο δυνατοί μετά από κάθε καταπίεση», είπε.

Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος, ο οποίος είναι μέλος του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης CHP, τάχθηκε υπέρ μιας «κουλτούρας της συμφιλίωσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ωστόσο, για να γίνει αυτό, απαιτείται μια δημοκρατική στάση. Αυτό είναι όμως το πιο αδύναμο σημείο της κεντρικής κυβέρνησης. Για να το θέσω ξεκάθαρα: το αδύνατο σημείο της είναι η μεγάλη αλαζονεία της. Η κυβέρνηση έχει μια τέτοια αλαζονική προσέγγιση και δεν επιτρέπει άλλες ιδέες, παρά μόνο τις δικές της», όπως είπε.

Όταν ρωτήθηκε για το πολιτικό του μέλλον εκτός του Δήμου του, ο Ιμάμογλου παρέπεμψε στους πολίτες της Κωνσταντινούπολης: «Δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ γι΄αυτό, αλλά πρέπει να το κάνουν οι πολίτες. Είμαι ο δήμαρχος της πιο όμορφης πόλης στον κόσμο. Γι 'αυτό και ο μόνος στόχος μου είναι να γίνω ο πιο επιτυχημένος δήμαρχός της», απάντησε.

Το ότι το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ εξασθενεί, ο Ιμάμογλου δεν το βλέπει πάντως ως ευκαιρία για το δικό του κόμμα: «Το γεγονός ότι μια κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να διοικεί αυτή τη χώρα από το 2018 και με τα λάθη της βλάπτει τόσο τη χώρα όσο και τους πολίτες, δεν μπορεί κανείς να το ονομάσει ευκαιρία. Θα επιθυμούσα να είχαμε μια καλύτερη κυβέρνηση, τότε θα είχαμε έναν εντελώς διαφορετικό πολιτικό ανταγωνισμό. Αντί να συμβαίνει όμως αυτό υποφέρει μια ολόκληρη χώρα», τόνισε στη «Welt».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη τραγωδία: Πνίγηκαν 8 παιδιά σε ποτάμι - Βούτηξαν να σώσουν φίλο τους