ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στις ΗΠΑ! Αστυνομικοί σκότωσαν με taser Έλληνα ομογενή

Σοκ στις ΗΠΑ! Αστυνομικοί σκότωσαν με taser Έλληνα ομογενή

Συνεχίζονται τα περιστατικά αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ – Θύμα αυτή τη φορά έπεσε ένας Έλληνας ομογενής

Τραγικό θάνατο σε ηλικία 29 ετών βρήκε o Γιώργος Ζαπάντης. Ο Έλληνας ομογενής που ζει στην γειτονιά του Κουίνς στη Νέα Υόρκη «έσβησε», όταν τέσσερις αστυνομικοί, που πήγαν για έλεγχο στο σπίτι του, τον ακινητοποίησαν βίαια, χτυπώντας με taser (παραλυτικό όπλο).

Ο άτυχος 29χρονος ενώ τον τραβούσαν τους έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, λέει αυτόπτης μάρτυρας. Ωστόσο οι αστυνομικοί του απαντούσαν: «μην παίζεις αυτό το χαρτί, κανείς δεν σε πνίγει».

Ο Γιώργος Ζαπάντης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το nypost.com, ήταν ένα ήσυχο παιδί, που έπασχε από χρόνια διπολική διαταραχή.

Δείτε την gallery:

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην γειτονιά του Κουίνς, όπου έμενε μαζί με την μητέρα του και την αδερφή του, η οποία πάσχει από σύνδρομο Ντάουν, και δεν δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα στις Αρχές.

Το τηλεφώνημα, όμως, ενός γείτονα, ο οποίος είπε στην Αστυνομία ότι ο Ζαπάντης οπλοφορεί, ήταν αρκετό για να εκτυλιχθεί άλλο ένα περιστατικό βίας από όργανα της ταξης.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι του Έλληνα ομογενή χθες στις 21:30 το βράδυ, διαπίστωσαν ότι ο νεαρός είχε ντυθεί σαν μονομάχος και κρατούσε ένα σπαθί σαμουράι.

Δείτε το βίντεο:

Οπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον Ζαπάντη να πετάξει το σπαθί, αγνοώντας όμως ότι έχουν να κάνουν με ένα ψυχικά άρρωστο άτομο.

Όταν ο 29χρονος - που δεν κινήθηκε εναντίον τους - δεν πέταξε το σπαθί, τον χτύπησαν με taser.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: Ανοίγει πυρ από Καστελλόριζο μέχρι Λιβυκό πέλαγος