ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική λύση για τη Λιβύη ζήτησε ο Κόντε από τον Σάρατζ

Πολιτική λύση για τη Λιβύη ζήτησε ο Κόντε από τον Σάρατζ
Associated Press

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου (27/06) στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι, με τον πρωθυπουργό της Kυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

«Κατά την διάρκεια της συνάντησης εκφράσθηκε και πάλι η βεβαιότητα ότι η λύση δεν μπορεί να βρεθεί σε στρατιωτικό επίπεδο, αλλά μόνον με μια κοινή προσπάθεια, ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην πολιτική διαδικασία που στοχεύει στην σταθεροποίηση της χώρας», αναφέρει ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης.

Η Λιβύη, μια χώρα με πλούσια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που συνορεύει με σημαντικές εμπορικές οδούς στη Μεσόγειο, παραμένει διαιρεμένη καθώς μαστίζεται από έναν μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο.

Στο ένα «στρατόπεδο» βρίσκεται ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) υπό τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει τα ανατολικά τμήματα της χώρας. Στο άλλο, βρίσκεται η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA), υπό τον πρωθυπουργό Φαγέζ αλ-Σάρατζ, η οποία είναι επισήμως αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ και ελέγχει τα δυτικά τμήματα της χώρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Dr Θάνατος: Δήλωνε γιατρός του Χριστόδουλου και ήθελε να αγοράσει την Ολυμπιακή!