ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία - Δημοτικές Εκλογές: Ο πρωθυπουργός Φιλίπ επικρατεί στη Χάβρη

Γαλλία - Δημοτικές Εκλογές: Ο πρωθυπουργός Φιλίπ επικρατεί στη Χάβρη

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε τη νίκη του στη μάχη για τον δημαρχιακό θώκο της Χάβρης στις δημοτικές εκλογές σήμερα.

Σύμφωνα με το TF1/LCI TV, επικράτησε των αντιπάλων του με ποσοστό 58.8% των ψήφων.

«Είμαστε χαρούμενοι στη Χάβρη, θα γιορτάσουμε αυτήν τη νίκη», είπε ο Φιλίπ.

Το γαλλικό Σύνταγμα επιτρέπει στον Φιλίπ να ορίσει έναν αναπληρωτή στον δημαρχιακό θώκο όσο εκείνος θα παραμένει πρωθυπουργός, όμως η νίκη του εγείρει ερωτήματα για το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη τον Γάλλο πρωθυπουργό για μια «όμορφη νίκη» στις σημερινές δημοτικές εκλογές στη Χάβρη, έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο της προεδρίας.

Οι δύο άνδρες θα βρεθούν αύριο το πρωί για μια κατ’ ιδίαν συνάντηση, ανέφερε ο αξιωματούχος του Ελιζέ στο Reuters.

Την ίδια ώρα, το ακροδεξιό κόμμα National Rally φαίνεται πως κερδίζει την πόλη Περπινιάν, στη νότια Γαλλία, όπως καταδεικνύει το exit poll της Ifop-Fiducial.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη, θα είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της Μαρίν Λεπέν κερδίζει μια πόλη με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.

Ο Λουί Αλιό, ο πρώην σύντροφος της Λεπέν, φαίνεται να επικρατεί στον β' γύρο με ποσοστό 54% των ψήφων έναντι 46% του συντηρητικού δημάρχου Ζαν Μαρκ Πουζόλ, σύμφωνα με το exit poll.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ξεχάστε το καλοκαίρι που ξέρατε - Ακραία τα φαινόμενα το 2020