ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Αυστρία: Οι γιατροί ζητούν εξοπλισμό των νοσοκομείων για το φθινόπωρο

Κορονοϊός Αυστρία: Οι γιατροί ζητούν εξοπλισμό των νοσοκομείων για το φθινόπωρο

Κορονοϊός: Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αυστρίας εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων του κορονoϊού στη χώρα και το Ιατρικό Επιμελητήριο της Βιέννης κάλεσε σήμερα τους αρμόδιους της πόλης και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να θωρακίσουν τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος μολύνσεων το φθινόπωρο.

Αυτή την στιγμή οι Βιεννέζοι παίρνουν ανάλαφρα την υπόθεση του κορονοϊού, και κυρίως η στάση τους απέναντι στην χρήση προστατευτικής μάσκας είναι σαφώς ιδιαίτερα χαλαρή, επισημαίνει σε σημερινές δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου Βιέννης Βόλφγκανγκ Βάισμιουλερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά που σήμερα έχουν περιορισμένες επιδράσεις θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις το φθινόπωρο, όταν οι άνθρωποι θα βρίσκονται περισσότερο σε κλειστούς χώρους. "Και ως εκ τούτου θα πρέπει ήδη από τώρα να αρχίσουμε να εξοπλίζουμε επαρκώς τα νοσοκομεία", και πέρα από αυτή την φροντίδα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη δράση και από πλευράς πόλης και Ένωσης Υγείας της Βιέννης, τόνισε.

Κατά την άποψη του, ο πρώτος γύρος της πανδημίας αντιμετωπίστηκε μεν καλά στη Βιέννη, αλλά ο δεύτερος γύρος θα μπορούσε να είναι σημαντικά πιο δύσκολος, συμπίπτοντας με το ετήσιο κύμα γρίπης, ενώ ο ίδιος υπενθύμισε ταυτόχρονα τις δεσμεύσεις για περισσότερο προσωπικό.

"Θα χρειαστούμε επειγόντως το φθινόπωρο τις 250 επιπλέον θέσεις στα βιεννέζικα νοσοκομεία για τις οποίες υπήρξαν υποσχέσεις στις αρχές του χρόνου, όπως επίσης θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για επάρκεια φαρμάκων και προστατευτικού εξοπλισμού" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρκέλλα: «Δείχνει» πρόσωπα η 10χρονη – Ξεσκεπάζεται το κύκλωμα παιδεραστίας