ΚΟΣΜΟΣ

Η Νάπολη συνεχίζει να «παλεύει» για το θέμα των σκουπιδιών

Η Νάπολη  συνεχίζει να «παλεύει»  για το θέμα των σκουπιδιών

Αγώνα ενάντια στο χρόνο καταβάλλει η Ιταλία προκειμένου να αποφύγει τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μπορεί να της επιβληθούν επειδή απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση με τα σκουπίδια στη Νάπολη, ανακοίνωσε σήμερα ο Επίτροπος για το περιβάλλον Γιάνες Πότοσνικ.


Συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό δικαστήριο είχε καταδικάσει το 2010 την Ιταλία επειδή απέτυχε να χειριστεί την κατάσταση και επομένως τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να ζητήσει από τους δικαστές να τιμωρήσουν τη χώρα επειδή απέτυχε να δράσει σχετικά με την απόφαση αυτή.

«Για να είμαι ειλικρινής και σαφής ετοιμάζουμε μία δικαστική παραπομπή, την οποία είμαι έτοιμος να εξετάσω ξανά σε περίπτωση που ορισμένες συνθήκες συντρέχουν» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος από τις Βρυξέλλες, έπειτα από συνάντηση με τον ιταλό υπουργό Περιβάλλοντος Κοράντο Κλίνι.

«Κατά ένα τρόπο, είμαστε σε αγώνα δρόμου με αντίπαλο το χρόνο» τόνισε.

Πριν από ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος Κλίνι ανέφερε ότι η Ιταλία κινδυνεύει να αναγκαστεί να πληρώνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα μέχρι η κατάσταση να διευθετηθεί.

Να σημειωθεί πως οι ιταλικές αρχές υιοθέτησαν νέα σχέδια σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων με σκοπό η Νάπολη και η γύρω περιοχή της Καμπανίας να επιστρέψει στο κανονικό μέχρι το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο ακόμη δεν υπάρχει σχέδιο για τη διαχείριση των τοξικών αποβλήτων αλλά όπως είπε ο Κοράντο Κλίνι θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο.