ΚΟΣΜΟΣ

«Μαύρη» τρύπα στα οικονομικά της Ελισάβετ - «Τριγμοί» στο παλάτι

«Μαύρη» τρύπα στα οικονομικά της Ελισάβετ - «Τριγμοί» στο παλάτι

Η μαύρη τρύπα στα οικονομικά της Βασίλισσας που σηματοδοτεί αρνητικές εξελίξεις για το παλάτι της Αγγλίας - Τα ξένα μέσα ενημέρωσης ήδη κάνουν λόγο για επερχόμενες απολύσεις και εθελουσίες εξόδους στο παλάτι 

Οι επίσημες κατοικίες της βασίλισσας Ελισάβετ θα μειώσουν το προσωπικό τους λόγω της κρίσης του νέου κορονοϊού, μολονότι προβλέπεται ότι θα ξανανοίξουν εν μέρει για το κοινό στα τέλη Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός που τις διαχειρίζεται.Το κάστρο του Γουίνδσορ, οι βασιλικοί στάβλοι των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο, καθώς και το Χόλιρουντχαουζ στο Εδιμβούργο θα δέχονται και πάλι επισκέπτες από τις 23 Ιουλίου, έγινε γνωστό από το Ταμείο Βασιλικής Συλλογής (RCT). Οι επισκέπτες θα πρέπει ωστόσο να κάνουν προηγουμένως κράτηση μέσω του διαδικτύου καθώς θα είναι περιορισμένος ο αριθμός των τουριστών που θα μπορούν κάθε φορά να μπουν στις βασιλικές κατοικίες, λόγω της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, έως και 250 βασιλικοί υπάλληλοι ενδέχεται να χάσουν τις δουλειές τους αυτό το μήνα, καθώς τα οικονομικά της Βασίλισσας συνεχίζουν να πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού και η Βασιλική Οικογένεια έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά.

Γιατί όμως πέφτουν τα έσοδα της βασιλικής οικογένειας;

Όσο διαρκεί ο κορονοϊός, έσοδα δεν υπάρχουν...

Άλλες κατοικίες, όπως το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ή το σπίτι του πρίγκιπα Καρόλου θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας.

Το RCT υπολογίζει ωστόσο ότι, παρά την επανεκκίνηση, τα έσοδά του θα καταρρεύσουν φέτος. Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο, εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών του θα είναι ύψους 13 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 14,4 εκατ. ευρώ) για το τρέχον φορολογικό έτος, δηλαδή κατά 80% μικρότερος από την αρχική πρόβλεψη. Το οικονομικό έτος 2020-21 πιστεύεται ότι θα κλείσει με απώλειες 30 εκατομμυρίων λιρών.

Σε πρώτη φάση, το RCT θα προτείνει ένα σχέδιο εθελούσιας εξόδου για τους υπαλλήλους, θα παγώσει τους μισθούς τους και θα ξεκινήσει μια «διαδικασία διαβούλευσης» για τις συνταξιοδοτικές εισφορές.

Σε ένα υπόμνημα, το οποίο επικαλείται η συντηρητική εφημερίδα Daily Telegraph, ο Αυλάρχης που επιβλέπει τις υπηρεσίες της μοναρχίας, επισημαίνει ότι ο αριθμός των επισκεπτών ενδέχεται να είναι μικρότερος από τον αναμενόμενο για «πολλά χρόνια». Έτσι, η συνεισφορά του RCT στο βασιλικό ταμείο (το ένα πέμπτο των εισοδημάτων της μοναρχίας) θα είναι «σημαντικά μειωμένη».

Η πανδημία της Covid-19, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 44.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν άφησε ανέγγιχτη τη βασιλική οικογένεια. Ο Κάρολος, ο διάδοχος του θρόνου, προσβλήθηκε και αυτός από τον νέο κορονοϊό, αλλά χωρίς να εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγρια δολοφονία: 14χρονη έσφαξε την 10χρονη ξαδέρφη της