ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν: Ραγδαίες εξελίξεις - Βρέθηκε το πτώμα της;

Μαντλίν: Ραγδαίες εξελίξεις - Βρέθηκε το πτώμα της;

Οι Πορτογαλικές Αρχές είναι αποφασισμένες να «κλείσουν» την υπόθεση.

Μεγάλη έρευνα είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα της Παρασκευής (10/07) στο Αλγκάρβε καθώς η πορτογαλική αστυνομία είναι πεπεισμένη πως έχει εντοπίσει το πτώμα της Μαντλίν Μακάν!

Όπως αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη τον ραδιοφωνικό σταθμό RTP, οι Πορτογαλικές Αρχές έχουν αδιάσειστα στοιχεία για να αποδείξουν πως ο Κρίστιαν Μπρίκνερ ευθύνεται για την δολοφονία της Μαντλίν, η οποία είναι εξαφανισμένη από τον Μάιο του 2007.

Οι έρευνες της αστυνομίας έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή Vila do Bispo και στα πηγάδια που υπάρχουν εκεί. Πρόκειται για ένα μέρος, μόλις 20 λεπτά μακριά από την Praia da Luz, το μέρος όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Σε βοήθεια των πορτογαλικών Αρχών, είναι δυο άλλοι παιδόφιλοι που είχαν συλληφθεί στην περιοχή και συνεργάζομαι με την αστυνομία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση ωστόσο ο χρόνος πιέζει καθώς ο Μπρίκνερ έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης από τις φυλακές του Μπράουνσβαϊγκ όπου κρατείται.

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο παιδόφιλος από συγκρατούμενούς του

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ παραμένει ο νούμερο ένα ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν από το Αλγκάρβε τον Μάιο του 2007 και τα νέα έφτασαν και μέσα στις φυλακές, στους συγκρατούμενούς του.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sun, ο Μπρίκνερ δέχεται απειλές από τους συγκρατούμενούς του καθώς ο άγραφος νόμος της φυλακής θέλει τους παιδόφιλους και τους παιδεραστές να αντιμετωπίζουν δυσκολίες πίσω από τα κάγκελα.

Αυτό βιώνει ο 43χρονος Μπρίκνερ, ο οποίο είναι σε καθεστώς προστασίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους με τις απειλές να... εκτοξεύονται καθημερινά.

«Έχει πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει και το ίδιο και οι συγκρατούμενοί του. Είναι απομονωμένος και βγαίνει από το κελί του μόνο για γυμναστική και συναντήσεις με τον δικηγόρο του, πάντα με συνοδεία αστυνομικού», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Μπρίκνερ εκτίει ποινή κάθειρξης 21 μηνών στις φυλακές του Κιέλου για διακίνηση ναρκωτικών. Κάτι που σημαίνει πως έχει ήδη εκτίσει τα 2/3 της ποινής του και έχει κάνει αίτημα να αφεθεί ελεύθερος, κάτι που προσπαθούν να προλάβουν οι εισαγγελικές Αρχές, καθώς εκφράζονται φόβοι πως θα εξαφανιστεί!

Νέες αποκαλύψεις - «Ίσως να έθαψε εκεί τη μικρή»

Ένας ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιαρντ που ζούσε δίπλα από τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κρίστιαν Μπρίκνερ, συνεργάζεται με τις πορτογαλικές Αρχές στην υπόθεση

Ο Βρετανός αξιωματικός είναι ιδιοκτήτης σπιτιού που βρίσκεται δίπλα στην έκταση όπου εργαζόταν τότε ο Γερμανός παιδόφιλος μετά την εξαφάνιση του παιδιού.

Η αποκάλυψη έγινε καθώς αναφέρθηκε ότι η πορτογαλική αστυνομία αγνόησε τις εκκλήσεις να σκάψουν τη γη γύρω από τη βίλα στη Φοράλ, 30 μίλια από την Πράια ντα Λουζ.

Η πρώην εργοδότριά του είπε πως υποπτευόταν ότι ο Μπρίκνερ είχε σκοτώσει τη Μαντλίν και είπε στην αστυνομία ότι μπορεί να είχε θάψει το πτώμα της εκεί, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Στο μεταξύ, οι Πορτογάλοι αξιωματικοί έρχονται αντιμέτωποι με νέα ερωτήματα σχετικά με την αποτυχία τους να θέσουν τέλος στη δράση του εγκληματία νωρίτερα, αφού εξαγριωμένοι γονείς αποκάλυψαν ότι ο Μπρίκνερ είχε γλιτώσει τη δίκη στο Αλγκάρβε αν και είχαν καταγγείλει ότι είχε εκθέσει τα γεννητικά του όργανα σε τέσσερα παιδιά σε παιδική χαρά ενώ διέφευγε από τη γερμανική αστυνομία για διαφορετικό σεξουαλικό έγκλημα.

Μία μητέρα προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά της περιγράφοντας: «Αν είχε αρπάξει ένα από τα παιδιά και το έβαζε στο φορτηγάκι του δεν θα το ξαναβλέπαμε πιθανώς ποτέ ξανά. Θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε. Είναι κάτι που με στοιχειώνει ακόμη. Ήμουν πολύ τρομοκρατημένη. Πιστεύω ότι ήμασταν πολύ τυχεροί».

Η Nelia Bras, μαμά ενός από τα παιδιά μπροστά στα οποία ο Μπρίκνερ φέρεται να αυτοϊκανοποιήθηκε, είπε: «Η κόρη μου ήταν οκτώ εκείνη την εποχή. Της μίλησε στα αγγλικά και τη ρώτησε ποιο είναι το όνομά της. Είναι πολύ τραυματικό να ξέρουμε ότι κάποιος που συνδέεται με τόσες υποθέσεις και είναι πιθανώς τόσο επικίνδυνος, βρέθηκε κοντά στο κοριτσάκι μου και της μίλησε και μπορεί να την είχε αρπάξει αυτήν ή όποιο άλλο παιδί ήταν εκεί».

Οι νέες αποκαλύψεις για τον Γερμανό παιδόφιλο και το εγκληματικό του παρελθόν δημοσιοποιήθηκαν σε μια μισάωρη έρευνα που μεταδόθηκε από το πορτογαλικό RTP.

Η παρουσιάστρια πήρε συνέντευξη από ένα ζευγάρι που πέρασε τρεις μήνες με τον Μπρίκνερ, ζούσε μαζί του και του προσέφεραν δουλειά στη Φοράλ το 2016. Η παρουσιάστρια μίλησε επίσης και με Πορτογάλους γονείς που τα παιδιά τους φέρεται να στοχοποιήθηκαν από τον 43χρονο ύποπτο κοντά στο Σαν Μπαρτολομέ ντε Μεσίνες πριν από τρία χρόνια.

Ο Μπρίκνερ δεν δικάστηκε ποτέ επειδή η αστυνομία που κλήθηκε στο πάρκο ανακάλυψε πως αναζητείτο από τη γερμανική αστυνομία για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού και κατοχή παιδικής πορνογραφίας οπότε τον εξέδωσαν στη Γερμανία.

Η βίλα που μοιράστηκαν ο Όλιβερ και η Κάριν Στέναρντ με τον Μπρίκνερ είναι η βίλα Μπλάνκα, η ίδια ιδιοκτησία που πέρασε χρόνο το 2007 με τη Γερμανίδα Νικόλ Φέχλινγκε. Η σύζυγος του Όλιβερ, Κάριν παραδέχτηκε πως όπως και ο σύζυγός της ήξερε ότι ο ύποπτος είχε ποινικό παρελθόν αλλά δεν υποπτεύθηκε ότι ήταν παιδόφιλος: «Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ ζούσε στο σπίτι στη Φοράλ όταν η Μαντλίν ΜακΚάν εξαφανίστηκε. Η Φοράλ είναι μεγάλη περιοχή και δεν υπήρχε κανείς γύρω εκείνη την εποχή. Λέω ότι τη σκότωσε και είχε πολύ χώρο για να τη θάψει. Πιστεύω το πτώμα της μπορεί να είναι θαμμένο εκεί και το είπα στην αστυνομία».

Η αποτυχία των αστυνομικών να ελέγξουν σωστά τον Μπρίκνερ αφού τους κάλεσε η Κάριν μετά τον καβγά με τον σύζυγό της, τον γλίτωσε από τη σύλληψη αφού δε ανακάλυψαν το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί πριν από δέκα ημέρες για σεξουαλικό αδίκημα στη Γερμανία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Σκάει «βόμβα»: Δείτε σε ποιο κανάλι «κλείνει» η Ελένη Μενεγάκη