ΚΟΣΜΟΣ

Η.Π.Α.: «Φουντώνει» η κόντρα Ρεπουμπλικανών - Δημοκρατικών

Η.Π.Α.: «Φουντώνει» η κόντρα Ρεπουμπλικανών - Δημοκρατικών

Έντονες αντιδράσεις στις Η.Π.Α. προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ράινς Πρίμπους, ο οποίος συνέκρινε τον πρόεδρο Ομπάμα, με τον καπετάνιο του πλοίου Costa Concordia το οποίο βυθίστηκε...

Ο Πρίμπους, σε ομιλία του στο CBS, είπε: «Σε λίγους μήνες όλα αυτά θα είναι ιστορία και εμείς θα μιλάμε για τον δικό μας μικρό καπετάνιο Σκετίνο, δηλαδή τον πρόεδρο Ομπάμα, που εγκαταλείπει το πλοίο των ΗΠΑ καθώς ενδιαφέρεται περισσότερο για την προεκλογική του εκστρατεία παρά γα την άσκηση του προεδρικού του αξιώματος». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποψηφίους για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο ίδιος πάντως κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την «άστοχη» όπως το Δημοκρατικό κόμμα χαρακτήρισε την σύγκρισή του, τονίζοντας πως «Τον αποκάλεσα καπετάνιο Σκετίνο, ξέρετε, τον καπετάνιο που εγκατέλειψε το πλοίο του στην Ιταλία. Είναι σαν τον δικό μας πρόεδρο που εγκαταλείπει τον αμερικανικό λαό, δεν κάνει τη δουλειά του και τρέχει παντού για την προεκλογική του εκστρατεία».