ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Δραματική η κατάσταση στην Ισπανία: Πάνω από 1.150 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Κορονοϊός - Δραματική η κατάσταση στην Ισπανία: Πάνω από 1.150 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο
AP PHOTOS

Κορονοϊός: Οι ισπανικές αρχές διέγνωσαν 1.153 λοιμώξεις από τον νέο κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα (29/07) το υπουργείο Υγείας, ενώ η χώρα συνεχίζει να δίνει μάχη με την ταχύτατα επιταχυνόμενη αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Σε 282.641 αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, ανακοίνωσε το υπουργείο διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός αυξήθηκε κατά 2.031 κρούσματα από χθες και περιλαμβάνει τα αποτελέσματα από τεστ αντισωμάτων που έγιναν σε ανθρώπους που μπορεί να έχουν ήδη θεραπευτεί.

Η Ιταλία ενέκρινε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω Covid-19

Η Γερουσία και η Βουλή της Ιταλίας ενέκριναν την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, λόγω κορονοϊού, μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο. Αρχικά, η κυβέρνηση Κόντε είχε κάνει γνωστή την πρόθεση να ζητηθεί παράταση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Τελικά, όμως, ως ημερομηνία λήξης επελέγη η 15η Οκτωβρίου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στη Βουλή της Ρώμης, τόνισε ότι η κεντροδεξιά αντιπολίτευση έχει το δικαίωμα να διαφωνεί με την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αλλά κανείς δεν μπορεί να μιλά για προσπάθεια επιβολής νέου lockdown, διότι είναι κάτι το απόλυτα ψευδές.

«Διατηρούμε ένα βασικό επίπεδο επιφυλακής και δεν εννοούμε να υιοθετήσουμε άλλα περιοριστικά μέτρα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, καθιστώντας σαφές, παράλληλα, ότι δεν πρόκειται να ζητηθεί νέα παράταση από το κοινοβούλιο.

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και τα ακροδεξιά «Αδέλφια της Ιταλίας», όμως, θεωρούν ότι με την κίνησή της αυτή, η κυβέρνηση ευθύνεται για στέρηση της ελευθερίας, ότι «στοχεύει στο να πνίξει τους πολίτες που επιθυμούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για αναδρομικά: Εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους μέσα στο 2020