ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Πρόταση «βόμβα» - Ζητά αναβολή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Πρόταση «βόμβα» - Ζητά αναβολή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

Δήλωση – «βόμβα» από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Την αναβολή των προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο του 2020, ζήτησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, λέγοντας ότι έχει στοιχεία για... νοθεία στην επιστολική ψήφο!

«Με την επιστολική ψήφο οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και ψευδείς εκλογές στην Ιστορία. Θα είναι ντροπή για τις ΗΠΑ. Να καθυστερήσουμε τις εκλογές μέχρι οι πολίτες να μπορέσουν να ψηφίσουν κανονικά και με ασφάλεια;», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σε αμέσως προηγούμενη ανάρτησή του, ο Τραμπ υποστήριξε ότι η επιστολή ψήφος αποδεικνύεται ήδη ότι είναι «σκέτη καταστροφή». «Ακόμη και οι δοκιμαστικές περιοχές είναι πολύ μακριά. Οι Δημοκρατικοί μιλούν για ξένη επιρροή στην ψηφοφορία, αλλά γνωρίζουν ότι η ψηφοφορία μέσω εκλογικής ψήφου είναι ένας εύκολος τρόπος για να παρέμβουν ξένες χώρες στον αγώνα. Ακόμα και πέρα από αυτό, δεν υπάρχει ακριβής μέτρηση», έγραψε.

Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση περί αναβολής των εκλογών, θα απαιτούσε αλλαγή ομοσπονδιακού νόμου, που σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσει από τους Δημοκρατικούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων εκτός από τη Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ τάσσεται κατά της επιστολικής ψήφου, η οποία προβλέπεται από το αμερικανικό εκλογικό σύστημα, ενώ σκοπός φέτος είναι να διευκολυνθούν οι πολίτες εξαιτίας της ανησυχίας για τη δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τον περασμένο Μάιο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει δύο αναρτήσεις στο Twitter, υποστηρίζοντας πως η επιστολική ψήφος θα αποτελέσει τον «Δούρειο ίππο» για τη νοθεία στις επικείμενες εκλογές.

«Δεν υπάρχει περίπτωση (ΚΑΜΙΑ!) η επιστολική ψήφος δεν θα είναι παρά ξεκάθαρη απάτη. Οι ψήφοι θα κλαπούν, οι κάλπες θα παραποιηθούν ακόμη και θα τυπωθούν παράνομα και θα υπογραφούν εσφαλμένα. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια στέλνει ψηφοδέλτια σε εκατομμύρια ανθρώπων, οποιοσδήποτε μένει στην Πολιτεία, ανεξάρτητα ποιος είναι ή πως έφτασε εκεί, θα πάρει ένα. Αυτό θα ακολουθηθεί από επαγγελματίες που θα λένε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν ψηφίσει ποτέ πριν, πως και για ποιον να ψηφίσουν. Αυτές είναι υποκινούμενες εκλογές. Ποτέ!».

Ιστορική βουτιά 32,9% κατέγραψε το αμερικανικό ΑΕΠ το Β' τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε με πρωτοφανή ρυθμό το δεύτερο τρίμηνο καθώς η πανδημία της COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα την κατακρήμνιση των δαπανών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ η διαφαινόμενη ανάκαμψη απειλείται από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατέρρευσε με ρυθμό 32,9% με αναγωγή σε ετήσια βάση το περασμένο τρίμηνο –η μεγαλύτερη συρρίκνωση του ΑΕΠ από τότε που η κυβέρνηση άρχισε να συγκεντρώνει τα σχετικά στοιχεία το 1947, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου. Η μείωση του ΑΕΠ είναι υπερτριπλάσια της προηγούμενης μείωσης-ρεκόρ του 10% το δεύτερο τρίμηνο του 1958. Η οικονομία συρρικνώθηκε με ρυθμό 5,0% το πρώτο τρίμηνο.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν το ΑΕΠ την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου να σημειώσει βουτιά 34,1%.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ιστορικής βουτιάς του ΑΕΠ αφορά τον Απρίλιο όταν η οικονομική δραστηριότητα τράβηξε σχεδόν χειρόφρενο αφού εστιατόρια, μπαρ και εργοστάσια, μεταξύ άλλων, κατέβασαν ρολά στα μέσα Μαρτίου για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Αν και η οικονομία άρχισε και πάλι να κινείται τον Μάιο, η δυναμική έχει επιβραδυνθεί λόγω της επανεμφάνισης νέων κρουσμάτων του κορονοϊού. Το γεγονός αυτό πλήττει τις ελπίδες για απότομη ανάκαμψη της ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ: Γέμισε η παραλία βάρκες με πτώματα - Τι λένε οι Αρχές (pics)

Ροή Ειδήσεων