ΚΟΣΜΟΣ

Μόνο ο Ρόμνεϊ απειλεί τον Ομπάμα

Μόνο ο Ρόμνεϊ απειλεί τον Ομπάμα

Μόνο ο Μιτ Ρόμνεϊ θα είχε πιθανότητες από τους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους να κερδίσει τον Μπάρακ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας USA Today, ο Ρόμνεϊ προηγείται με μία ποσοστιαία μονάδα του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου. Τα ποσοστά των δύο ανδρών είναι 48% έναντι 47%.

Στην περίπτωση, όμως, που το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων έπαιρνε ο Νιουτ Γκίνγκριτς, ο Μπαράκ Ομπάμα θα κέρδισε με διαφορά. Στη δημοσκόπηση συγκεντρώνουν ποσοστά 40% και 54%μ αντίστοιχα.

Ούτε οι άλλοι δύο υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων έχουν καλύτερη τύχη. Τον Ρον Πολ θα κέρδιζε ο Ομπάμα με ποσοστό 50% έναντι 43%, ενώ θα υπερτερούσε και απέναντι στον Ρικ Σαντόρουμ, με 51% και 44% αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε μεταξύ της Τρίτης και του Σαββάτου σε 737 ψηφοφόρους, ενδέχεται να ωφελήσουν την εκστρατεία του Ρόμνεϊ για το χρίσμα, καθώς ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης μπορεί να παρουσιαστεί ως ο μοναδικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων που είναι ικανός να κερδίσει τον Ομπάμα.