ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός: Μύκητας μετατρέπει τζιτζίκια σε… ζόμπι (pics)

Συναγερμός: Μύκητας μετατρέπει τζιτζίκια σε… ζόμπι (pics)

Ένας μύκητας εισβάλλει στο μυαλό τους

Eρευνητές ανακάλυψαν έναν νέο πληθυσμό τζιτζικιών, που μολύνεται βάναυσα από έναν παρασιτικό μύκητα, ο οποίος ελέγχει το μυαλό τους και τα αναγκάζει να μολύνουν άλλα έντομα.

Αυτά τα έντομα, που ονομάζονται «τζιτζίκια ζόμπι», βρίσκονται υπό την επίδραση του Massospora, ενός ψυχεδελικού μύκητα που περιέχει χημικές ουσίες όπως αυτές που βρίσκονται στα παραισθησιογόνα μανιτάρια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από το PLOS Pathogens

Αφού μολύνει τον οικοδεσπότη του, ο μύκητας έχει ως αποτέλεσμα «μια ενοχλητική προβολή διαστάσεων ταινίας τρόμου β′ διαλογής», ανέφερε το πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια σε δελτίο Τύπου.

Δείτε την gallery:

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN οι πρώτοι σπόροι του Massospora τρώνε τα γεννητικά όργανα, τα οπίσθια και την κοιλιά των τζιτζικιών. Στη συνέχεια αντικαθίστανται με σπόρια που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση του μύκητα σε άλλα τζιτζίκια.

Τα μολυσμένα τζιτζίκια, τα οποία βρέθηκαν στη Δυτική Βιρτζίνια από ερευνητές του πανεπιστημίου τον Ιούνιο, είναι ο τρίτος πληθυσμός τζιτζικιών που ανακαλύφθηκε ότι έχει μολυνθεί από τον μύκητα Massospora, σύμφωνα με τον εκ των συγγραφέων της μελέτης, Μάθιου Κάσσον.

Δεδομένου ότι τα τζιτζίκια έχουν έναν κύκλο ζωής 13 ή 17 ετών και ζουν υπόγεια έως ότου εμφανιστούν στην επιφάνεια μετά από μια δεκαετία και πλέον, η μελέτη του τρόπου με τον οποίο ο Massospora μολύνει αυτά τα είδη μπορεί να είναι πολύ δύσκολη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Αυτός είναι ο 19χρονος πιλότος – Του έδωσε τις πρώτες βοήθειες η μητέρα του