ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε κατολίσθηση - Πάνω από 50 εγκλωβισμένοι

Ινδία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε κατολίσθηση - Πάνω από 50 εγκλωβισμένοι

Η κατολίσθηση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, την ώρα που οι εργάτες κοιμόντουσαν στην περιοχή Ιντούκι.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, εργάτες σε φυτεία τσαγιού, σκοτώθηκαν σήμερα από την κατολίσθηση που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην πολιτεία Κεράλα, στη νότια Ινδία, με τους διασώστες να αναζητούν περισσότερους από 50 ανθρώπους που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από όγκους λάσπης και συντριμμιών, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, την ώρα που οι εργάτες κοιμόντουσαν στην περιοχή Ιντούκι, ανέφερε αξιωματούχος της τοπικής διοίκησης, ο Χ. Ντινεσάν στο Reuters.

Δεκαπέντε σοροί έχουν ανασυρθεί προς το παρόν, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι 51 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι, τόνισε ο ίδιος.

«Μια ομάδα της Δύναμης Αρωγής Εθνικών Καταστροφών έχει σπεύσει στην περιοχή. Ελικόπτερα δεν μπορούν να σταλούν, καθώς επικρατεί ομίχλη», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Σχεδόν 20 εκατοστά βροχής έπεσαν χθες στην περιοχή Ιντούκι, σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

«Η περιοχή έχει πληγεί από ισχυρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες δύο ημέρες και οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα. Οι πληγέντες είναι στην πλειονότητά τους εργάτες σε φυτείες τσαγιού, οι οποίοι κοιμόντουσαν», είπε ο Σ. Σουρεσκουμάρ, ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ώρες αγωνίας για την Έρρικα Πρεζεράκου: Σοβαρό ατύχημα με σκάφος