ΚΟΣΜΟΣ

Αναμένεται νίκη του Ρόμνεϊ στη Φλόριντα

Αναμένεται νίκη του Ρόμνεϊ στη Φλόριντα

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Φλόριντα καλούνται σήμερα στις κάλπες, για να επιλέξουν τον υποψήφιο του κόμματός τους, που θα αντιμετωπίσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές της 6ης Νομεβρίου.

Η Φλόριντα είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ και θεωρείται απαραίτητη για κάθε υποψήφιο που φιλοδοξεί να φτάσει στο Λευκό Οίκο, καθώς δίνει 50 εκλέκτορες.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, που θα πάνε στις εσωκομματικές κάλπες, θα ξεπεράσουν τα τέσσερα εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ θα κερδίσει εύκολα τον κυριότερο αντίπαλό του Νιουτ Γκίνγκριτς, καθώς η διαφορά τους φτάνει από τις 11 έως τις 15 μονάδες.

Ωστόσο, δεν θα είναι εύκολη μάχη, εξαιτίας της σύνθεσης του σώματος. Στην πολιτεία αυτή, οι ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι αποτελούνται από ισπανόφωνους, συνταξιούχους, συντηρητικούς χριστιανούς και μέλη του υπερ-συντηρητικού «tea party».

Το τελευταίο διάστημα, το στρατόπεδο Ρόμνεϊ κατέκλυσε τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις με εξαιρετικά αρνητικά σποτ για τον Γκίνγκριτς, ξοδεύοντας περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι, ο Ρικ Σαντόρουμ, πρώην κυβερνήτης της Πενσιλβάνια, και ο Ρον Πολ, Τεξανός γιατρός και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεν διεξήγαγαν προεκλογική εκστρατεία στη Φλόριντα, εξαιτίας του υψηλού κόστους.

Μετά τις σημερινές προκριματικές εκλογές στη Φλόριντα, ακολουθούν αυτές στη Νεβάδα, στις 4 Φεβρουαρίου.