ΚΟΣΜΟΣ

Εμπρηστικός ο Ακάρ: Καμία παρενόχληση στα πλοία μας δεν θα μείνει αναπάντητη

Εμπρηστικός ο Ακάρ: Καμία παρενόχληση στα πλοία μας δεν θα μείνει αναπάντητη
Associated Press

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής (14/08) ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Anadolu, έκανε λόγο για ελληνικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και διεμήνυσε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της στην περιοχή.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις θάλασσές μας από τώρα και στο εξής θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, και είμαστε σε θέση να το πράξουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και τα τουρκικά πλοία που το συνοδεύουν, ενώ βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας σημείωσε πως «οποιαδήποτε παρέμβαση στα πλοία μας δεν θα παραμείνει αναπάντητη» και συνέχισε λέγοντας πως «θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι είμαστε πολύ αποφασισμένοι για αυτό το ζήτημα».

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που ζήτησε τον τερματισμό των μονομερών ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Χουλουσί Ακάρ είπε χαρακτηριστικά ότι «Η ανακοίνωση ενός συμμάχου, που δεν σχετίζεται με την περιοχή, ότι θα ενισχύσει τη στρατιωτική του παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ασυμβίβαστη με το πνεύμα της συμμαχίας».

Αξίζει να σημειωθεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις λίγο μετά την έναρξη του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συνεκλήθη κατόπιν σχετικού ελληνικού αιτήματος προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Χαστούκι» στον Ερντογάν από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ

Τέσσερα ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στην ατζέντα του έκτακτου Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την προεδρία του Ζοζέπ Μπορέλ.

Αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται τα τελευταία 24ωρα στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας, οι υπουργοί Εξωτερικών των «27» εξέφρασαν την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, το ζήτημα θα συζητηθεί στις 28 Αυγούστου, κατά το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, παρουσίασε στους Ευρωπαίους ομολόγους του με εικόνες την τουρκική παραβατικότητα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα - Κλειστά και στην Αττική εστιατόρια και μπαρ από τα μεσάνυχτα