ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Γαλλία: Συνεχίζουν την πίεση στον ΟΗΕ για την Συρία

ΗΠΑ-Γαλλία: Συνεχίζουν την πίεση στον ΟΗΕ για την Συρία

Η Χίλαρι Κλίντον προειδοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η βία στη Συρία επιδεινώνεται, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στο χείλος του εμφύλιου πολέμου.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε: «Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς ότι οι δυνάμεις του (Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ αρχίζουν σχεδόν όλες τις επιθέσεις που σκοτώνουν αμάχους αλλά καθώς περισσότεροι πολίτες παίρνουν τα όπλα για να αντισταθούν στην ωμότητα του καθεστώτος, η βία είναι πιθανό να βγει εκτός ελέγχου», καλώντας παράλληλα το Συμβούλιο Ασφαλείας να υποστηρίξει το ψήφισμα του Αραβικού Συνδέσμου.

«Ήρθε η ώρα για τη διεθνή κοινότητα να βάλει στην άκρη τις διαφορές της και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα υποστήριξης προς το λαό της Συρίας» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να σταματήσει τη «σκανδαλώδη σιωπή» του στο θέμα της Συρίας και να υιοθετήσει το ψήφισμα.

«Σήμερα, συναντηθήκαμε για να σταματήσουμε τη σκανδαλώδη σιωπή του Συμβουλίου. Συναντηθήκαμε σήμερα προκειμένου το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε ένα λαό που υποφέρει» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.