ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Αίγυπτος: 15 νέοι θάνατοι και 111 επιπλέον κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός - Αίγυπτος: 15 νέοι θάνατοι και 111 επιπλέον κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
(AP Photo/Nariman El-Mofty)

Κορονοϊός: Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 111 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ο χαμηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί από τη 10η Απριλίου, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό από τα μέσα του Φεβρουαρίου στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να φθάνει τους 97.025.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρέμεινε κάτω από τα διακόσια για 19η συνεχόμενη ημέρα. Οι περιπτώσεις μόλυνσης είχαν αρχίσει να ξεπερνούν τις 200 ημερησίως την 23η Απριλίου και ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας θεωρείται πως είχε φθάσει στην κορύφωσή του στην Αίγυπτο την 19η Ιουνίου, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 1.774 κρούσματα σε 24 ώρες.

Ακόμη 15 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει έτσι τους 5.212 νεκρούς, πρόσθεσε το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας. Τις τελευταίες επτά συνεχόμενες ημέρες, έχουν ανακοινωθεί λιγότεροι από 20 θάνατοι. Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων (97) είχε καταγραφεί στα μέσα Ιουνίου, κατά τα στοιχεία του υπουργείου.

Άλλοι 909 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Το σύνολο των ανθρώπων που θεωρείται πως ιάθηκαν ανέρχεται σε 63.462.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Κεραμέως: Με μάσκα από το νηπιαγωγείο τα παιδιά στα σχολεία