ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Ισραήλ: 30 άνδρες βίασαν 16χρονη σε ξενοδοχείο

Φρίκη στο Ισραήλ: 30 άνδρες βίασαν 16χρονη σε ξενοδοχείο

Σοκάρει η καταγγελία ενός 16χρονου κοριτσιού ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε ξενοδοχείο του Ισραήλ - Παρέμβαση Νετανιάχου.

Ομαδικός βιασμός 16χρονης από 30 άνδρες καταγγέλθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης Ελάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα. Η 16χρονη κατήγγειλε ότι τη βίασαν 30 άνδρες στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου ενώ ήταν μεθυσμένη. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο συλλήψεις ενώ το τραγικό συμβάν σχολίασε και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκανε λόγο για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σχολιάζοντας την υπόθεση, ενώ συγχρόνως ζήτησε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη «δεν είναι έγκλημα μόνο σε βάρος του κοριτσιού αλλά είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τόνισε.

Το περιστατικό στο Ελιάτ φέρεται να συνέβη στις 12 Αυγούστου και το θύμα κατέφυγε στις Αρχές δύο μέρες αργότερα, με την αστυνομία να λέει πως κάποιοι από τους υπόπτους επιτέθηκαν σεξουαλικά και βίασαν τη νεαρή κοπέλα, ενώ άλλοι κατέγραφαν με το κινητό τους όσα συνέβαιναν στο δωμάτιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel, που επικαλείται η Daily Mail, ο ένας από τους υπόπτους παραδέχθηκε στην αστυνομία ότι μια ομάδα ανδρών είχε σεξουαλική επαφή με το κορίτσι αλλά ισχυρίστηκε ότι έγινε με τη συναίνεσή της.

H ισραηλινή εφημερίδα Haaretz έγραψε ότι κάποιοι από τους φερόμενους ως δράστες έχουν τραβήξει βίντεο από το βιασμό της 16χρονης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 16χρονη δεν έμενε στο ξενοδοχείο αλλά χρησιμοποίησε το μπάνιο αφού ήπιε μαζί με φίλους της. Έπειτα φέρεται να την πήγαν σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, όπου 30 άνδρες τη βίασαν. Ένας από τους δράστες λέγεται ότι προσποιήθηκε τον γιατρό που ήθελε να βοηθήσει το άτυχο κορίτσι.

Η υπόθεση προκάλεσε αντιδράσεις και διαδηλώσεις στο Ισραήλ. Μάλιστα, οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων της γυναίκας προγραμματίζουν και άλλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Μολυσμένοι» 31 από τους 54 νομούς της Ελλάδας -Πού εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα