ΚΟΣΜΟΣ

Αλεύρωσαν τον Φρανσουά Ολάντ

Αλεύρωσαν τον Φρανσουά Ολάντ

Έναν διαφορετικό τρόπο για να διαμαρτυρηθεί βρήκε μία γυναίκα στην Γαλλία. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του Φρανσουά Ολάντ για την κρίση στη στέγαση, η γυναίκα του πέταξε αλεύρι.

Η γυναίκα, δικαιολογώντας την επίθεση αυτή, υποστήριξε πως «οι σοσιαλιστές δολοφονούν την πόλη της, τη Λιλ».

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου στη Γαλλία, υπογράψει ένα "κοινωνικό συμβόλαιο" που έχει συντάξει το ίδρυμα Abbe Pierre και το οποίο ζητεί "μία πραγματική αλλαγή στον προσανατολισμό των πολιτικών" για την κατοικία.

Ωστόσο, οι άνδρες της υπηρεσίας της ασφάλειάς του την απομάκρυναν τη γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε ως η Κλερ Σεγκίν, 45 ετών.

olad1

Ο Ολάντ, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις εμφανίζεται μπροστά από τον απερχόμενο γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, υπέγραψε τελικά το συμβόλαιο παρότι το πρόσωπό του, τα γυαλιά του και το σακάκι του ήταν καλυμμένα με το αλεύρι.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα κίνητρα της γυναίκας, η οποία σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV δήλωσε ότι δεν αντέχει άλλο καθώς "πλέον δεν εφαρμόζεται ο νόμος".

olad2

Όταν αργότερα ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ο Ολάντ απάντησε ότι δεν «είδε και πολλά» από το συμβάν, ενώ απέδωσε την κίνηση αυτή «σε έναν ανεύθυνο άνθρωπο».

«Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή τη συγκέντρωση για άλλους σκοπούς», πρόσθεσε ο σοσιαλιστής υποψήφιος.